El món postapocalíptic de la saga “Mad Max” retorna a les grans pantalles en honor d’aniversari amb la superproducció “Mad Max Fury Road” per rellançar de nou la franquícia amb tot el soroll i la fúria posible

Per Joan Millaret / AMIC

Retrobem el món distòpic ben conegut de “Mad Max” poblat per humans barbaritzats que tan sols es preocupen per la seva supervivència. Un estil de vida salvatge i tribal sorgit per lluitar amb les dents pels recursos naturals, especialment l’aigua, un bé tan escàs com preuat.

L’anècdota argumental vindria a ser com la cavalcada de l’Oest americà d’una caravana de dones, conduïda per Furiosa (Charlize Theron), que fuig a la recerca d’una enyorada terra verda ara escombrada del mapa. En aquesta cursa desenfrenada a una quimèrica terra promesa, les dones es veuran ajudades per un pres encadenat, Max (Tom Hardy -que pren el relleu a Mel Gibson-)

L’australià George Miller reprèn amb un ímpetu desbordant l’univers violent de “Mad Max” en l’espai desolat, sec i erm d’un desert infinit per bastir una suculent, explosiva i excepcional pel·lícula d’acció en clau de western futurista. La pel·lícula fa gala d’una rusticitat i ferotgia  impressionant, un terrabastall de ferro i foc, de rovell i de sorra, de pols i de fang, una experiència feta de rauxa, potència i adrenalina a tot drap.

Un film que, tot i els efectes digitals, sap transmetre tota la fisicitat enganxifosa de la lluita cos a cos o l’espectacularitat de les curses de quadrigues de l’arena del circ romà. Un apoteòsic combat acompanyat de l’epidèrmic brogit dels motors rugint sense descans en les diferents batalles que esglaonen una magistral persecució al límit.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here