El conseller de Salut afirma que aquesta xarxa d’empreses i entitats reforça la ciutat com “un dels millors llocs al món on pots ser tractat”. El clúster, format actualment per 38 empreses, centres universitaris i institucions públiques, es va constituir el 2013 amb l’impuls de l’ajuntament i el suport dels centres de salut mental del municipis

Avui ha tingut lloc la inauguració oficial del Palau de Marianao de Sant Boi com a nova seu del Clúster de Salut Mental de Catalunya. L’acte ha comptat comptat amb la presència del conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz; l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i el president del Clúster i director gerent de l’Hospital Benito Menni CASM Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús, Joan Orrit. Entre les persones assistents a l’acte estava el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Josep Perpinyà.

Durant la inauguració s’ha descobert un mural commemoratiu. Les autoritats han visitat les instal·lacions i han fet els parlaments inaugurals. El conseller ha dit que el Clúster “situa a Sant Boi en el mapa a través d’un model de concepció del servei públic que vol sumar a través de moltes visions diferents” .

El president del Clúster, Joan Orrit, ha declarat que el Clúster permetrà “tirar endavant projectes empresarials i de país en els quals guanyin els participants i les persones amb malalties mentals i les seves famílies”.

Per la seva banda, l’alcaldessa, Lluïsa Moret, ha afegit que el Clúster suposa “una oportunitat estratègica perquè ens vincula amb la nostra història i identitat i amb els més de 180 anys relacionats amb la salut mental i les institucions psiquiàtriques que són referents a nivell internacional” .
L’Ajuntament de Sant Boi ha cedit temporalment part del Palau de Marianao com a seu del Clúster de Salut Mental de Catalunya, concretament un espai de 280 m 2 a les plantes baixa i primera de l’emblemàtic edifici . La nova seu acollirà cursos i altres accions formatives. També es facilitaran espais a projectes d’emprenedoria que apliquin les noves tecnologies al camp de la salut mental.

Un total de 38 empreses, centres universitaris, entitats i institucions públiques formen part en l’actualitat del Clúster de Salut Mental de Catalunya, que es va constituir l’any 2013. L’impulsor d’aquesta associació va ser l’Ajuntament de Sant Boi, amb el suport dels centres de salut mental del municipi.

Cap a la internacionalització
La nova seu permetrà a l’organisme avançar en els seus reptes estratègics (assistència, formació, recerca i generació d’opinió en l’àmbit de la salut mental) i reforçar el procés d’internacionalització per mitjà de la participació en projectes europeus.
L’Associació Clúster de Salut Mental de Catalunya ha obtingut a principis de juny el certificat Bronze Label d’Excel·lència de Clústers que atorga l’European Secretariat for Cluster Analysis (ESCA) en el marc de l’European Cluster Excellence Initiative. Aquesta rellevant certificació acredita per formar part del grup de clústers amb el segell Catalonia Clústers. A més, l’associació té com a repte optar a fons europeus per mitjà del programa d’investigació i innovació Horitzó 2020 i del programa FEDER Catalunya 2014-2020. Per fer-ho col·labora amb el Consell Comarcal del Baix Ll0bregat en la creació d’un Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) RiS3 Baix Llobregat i amb Biocat per a la creació d’una comunitat RiS3CAT en l’àmbit de la salut.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here