El Festival Al Carrer, que enguany arriba a la 26a edició, torna a reunir a Viladecans aquest cap de setmana, dies 3, 4 i 5 de juliol, una gran oferta d’espectacles. El certamen desplega una programació d’allò més completa, on tenen cabuda tot tipus d’actuacions, totalment gratuïtes, des de teatre fins a música o dansa, passant per circ, màgia, clown, espectacles pirotècnics o instal·lacions lúdiques

Gairebé una quarantena de companyies i uns 80 espectacles donen cos a la programació del Festival. Durant els tres dies de celebració, els carrers i places de la ciutat es transformaran en un singular escenari on es representaran tot tipus d’activitats artístiques.

En aquesta edició destaca la presència de nombroses companyies internacionals, com la polonesa Ola Muchin, amb l’original espectacle de màgia i titelles “Kukuryku”, les acrobàcies impossibles de la companyia belga Acrobarouf i dels kenyans Afro Jungle Jeegs, o els experiments escènics de Sirqus Alfon, de Suècia.

En l’apartat de teatre de carrer, un gènere amb un gran protagonisme en aquest certamen, es podran veure espectacles per a tots els públics com “Traps”, d’Efímer; “The Incredible Box”, de Cia. La Tal; “La Conquete Speciale”, de la francesa Cie Tac o Tac; o “Fuenteovejuna”, d’Obskene, sense oblidar l’humor dels italians Teatro Necessario o de Malabreikers. En aquest to de comèdia, els espectadors del Festival també podran divertir-se amb les propostes de Martademarte, Adrián Conde, The Funes Troup, Impro Barcelona o La Mano Jueves, on música, improvisació i clown es barregen, així com The Chanclettes, que presentaran el seu espectacle “#DPutuCool”.

Diferents espais de la ciutat acolliran instal·lacions lúdiques de caràcter familiar com les que han preparat Tombs Creatius, amb “L’estrany viatge del senyor Tonet”; Xtrarradio Xpectacles i l’experiència de maquillatge infantil “Makiart”; Katakrak i la seva “Animalada” o “Ecoxoc” de La Residual. La dansa d’Iron Skulls amb el seu espectacle “Sinestesia” o el contacontes de La Guilla Teatre són altres de les ofertes que contempla la programació del Festival Al Carrer 2015, on també es podrà gaudir de la música de Sidral Brass Band i de Reggae per Xics, de les titelles de Teatre Nu, i de les arts pirotècniques dels francesos Karnavires i de La Companyia del Foc.

Aquesta 26a edició acollirà una nova jornada professional, que tindrà lloc demà, divendres 3 de juliol, a l’espai Cubic de Viladecans. Es tracta d’una trobada dirigida a companyies, artistes, tècnics de cultura, programadors i totes aquelles persones interessades en l’aspecte professional de les arts de carrer, on a més de tallers i xerrades tècniques i formatives, s’inclourà una mostra de les companyies presents al Festival i una taula rodona sobre les arts de carrer com a garantia d’accés a la cultura.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here