Aquest dijous, 1 de juliol s’ha celebrat la jornada tècnica sobre transport “a demanda”. L’acte ha tingut lloc al Departament de Territori i Sostenibilitat i ha estat organitzat pel mateix departament, conjuntament amb l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), el Projecte Europeu Civitas i el Consell Comarcal del Baix Llobregat

El conseller de Mobilitat del Consell Comarcal, Jaume Olivella, ha intervingut a l’obertura de la jornada, explicant les possibilitats que el transport “a demanda” planteja per a la mobilitat de la població en aquells municipis del Baix Llobregat que pateixen dificultats per a poder oferir un servei de transport públic eficient, per raó de la seva baixa densitat de població o bé per comptar amb un nombre significatiu d’urbanitzacions. En aquest sentit, el Departament de Territori i Sostenibilitat, amb la col·laboració del Consell Comarcal, realitzarà un Pla de Mobilitat de Transport a la Demanda, a partir d’un treball individualitzat amb els municipis de la comarca que hi estiguin interessats.

Per la seva banda, l’AMTU està elaborant un avantprojecte per a la creació d’una oficina de gestió centralitzada del Transport a la Demanda que contribueixi a garantir el dret de la ciutadania a disposar d’un servei públic, equitatiu, de qualitat i sostenible.

A la jornada s’ha pogut escoltar les experiències sobre implantació de modalitats de transport a la demanda, presentades per diversos ponents de municipis de Catalunya (Castellar del Vallès i Alella), de la Comunitat de Castella la Manxa i de ciutats italianes (Gènova, Parma i Bolonya).

La clausura de l’acte ha anat a càrrec del Secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, qui ha recalcat l’aposta del Govern de la Generalitat pel transport “a demanda” dins del sistema de transport públic a Catalunya.

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here