Fa més de 25 anys que Esplugues va recuperar la festa que honora la seva patrona, Santa Magdalena. Gràcies a la Coordinadora d’Entitats de Cultura Popular, abans coneguda com a Comissió del Seguici, i al suport i la col·laboració de l’Ajuntament, l’esperit popular de la vila reviu i perdura any rere any. Aquest any, la celebració tindrà lloc de divendres 17 a dimecres 22

La festa escalfa motors durant la nit de divendres amb el Correbars, la divertida cercavila, organitzada per Boc de Biterna, on la majoria dels seus participants duen vestits de bany, flotadors i complements propis d’un dia de platja i fan parada en diversos bars de la ciutat a ritme de la música.

Abans que arribi la Processó, l’acte més destacat de dissabte, diverses activitats animaran la festa: un vermut acompanyat amb música d’arrel en directe i un dinar popular. A les vuit del vespre arrancarà la Processó del Ferro que, tot i que es va crear fa només cinc anys, és un dels actes més reeixits atesa la seva espectacularitat. La música tradicional amb bases electròniques de Marcel Casellas, l’entrada del pilar dels Cargoli a la plaça Pare Miquel i la carretillada del Ball de Diables jalonaran el recorregut.

Diumenge 19, al migdia, serà l’hora del seguici de colles i castellers fins a la plaça Pare Miquel, on gaudirem de la diada castellera Memorial David Carreras.

I durant la diada de Santa Magdalena, dimecres 22, tindran lloc els actes més cerimonials: l’homenatge al Ginjoler, que continua amb el ball dedicat a aquest petit arbre a càrrec de l’Esbart Vila d’Esplugues i l’acompanyament musical dels Ministrers de la Vila Nova. Tot seguit serà el torn dels balls creats per i per als espluguins (el Ball de Nans, el Ball de Gegants, el Ball de Bastons, el Ball del Babau, l’entrada a plaça dels Castellers d’Esplugues i, finalment, el Ball Pla d’Esplugues i la ballada de la sardana Terra de Gegants).

A la tarda, coincidint amb la missa solemne de Santa Magdalena, les entitats iniciaran l’anada a ofrenes. Acabada la missa, arriba el torn de la irreverència del Ball de Diables, el Ball Parlat i els Versots.

Els Cargolins es preparen per a les festes d’Esplugues amb el 4de8 com a prioritat

castellers-esplugues-arenysdemar-1Les festes de Santa Magdalena, que tanquen el primer tram de temporada dels Castellers d’Esplugues, inclouen un pilar caminant d’uns 200 metres de recorregut i un pendent màxim del 15 per cent.

Després dels intents desmuntats de Sants la setmana anterior, els Castellers d’Esplugues volen tornar a provar el 4de8 aquest diumenge 19 de juliol. Segons com vagi l’assaig de divendres, l’acompanyaran amb el 3de7 per sota, el 7de7 o, fins i tot, el 2de7.

Els Cargolins compartiran plaça amb els Moixiganguers d’Igualada i els Castellers de Cornellà. L’actuació començarà davant l’església, la plaça del Pare Miquel d’Esplugues, a les 13 hores.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here