Arran de la possibilitat de que l’Aeroport desautoritzés l’Ajuntament a celebrar els focs artificials, el consistori confirma que les festes tindran els seus focs i que, en el pitjors dels casos, només es retardarien mitja hora

L’Ajuntament de Castelldefels informa que les Festes del Mar tindran els seus focs artificials. L’Aeroport de Barcelona havia advertit de la possibilitat d’haver de cancel·lar els focs en cas que s’hagi d’utilitzar la configuració de pistes no preferent durant l’execució d’aquests espectacles pirotècnics. L’Aeroport justificava aquesta decisió per una nova normativa que inclou la realització d’una maniobra que, en el cas extraordinari de ser executada per un avió, aproximaria la seva trajectòria a la dels focs artificials.

No obstant això, el consistori assegura que, després de les darreres reunions amb representants aeroportuaris, els focs es podran celebrar igualment i que en cas d’aplicar-se aquesta configuració de pistes no preferent només es retardaria el seu llançament uns 30 minuts.

Paral·lelament, l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López Tagliafico, ha cursat instruccions a l’OMSICA (Oficina Municipal de Seguiment i Control de l’Aeroport) perquè sol·liciti la convocatòria urgent i excepcional d’un GTTR (Grup de Treball Tècnic de Soroll) on es presentarien les solucions tècniques que proposa el consistori.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here