Les exposicions permanents i temporals del Museu de Sant Boi es poden visitar durant l’agost

Aquest estiu es pot visitar al Museu de Sant Boi l’exposició “Sant Boi de Llobregat, 1874-1923: La modernització d’una societat rural”. La mostra, de producció pròpia, analitza la transformació viscuda pel municipi en el pas del segle XIX al XX en un temps de crisi econòmica.

El període analitzat per l’exposició és el de la Restauració (1874-1923) : el final de la Primera República, la restauració borbònica, la pèrdua de les colònies americanes (1898), les guerres d’Àfrica (des de 1909), el centenari de la Mancomunitat (1914), el modernisme, l’aparició dels ateneus, les primeres entitats esportives locals…

La realitat del Sant Boi de finals del segle XIX se sustentava en una societat rural basada en l’agricultura, amb la vinya al capdavant fins que va rebre l’impacte de la fil·loxera, responsable d’un important sotrac econòmic.

La modernització es va fer realitat a partir d’un important creixement demogràfic i urbanístic (superació de la barrera del riu Llobregat, creació d’un nou nucli polític i administratiu) i de l’aparició de serveis públics bàsics (llum elèctrica, aigua corrent, correus, telèfon, transport…).

Del diàleg entre aquests elements van sortir les alternatives per superar la crisi , que van ser l’aplicació de canvis en els conreus i l’arribada de les primeres indústries tèxtils.

L’exposició reflexiona sobre aquestes dècades de la història local i dóna a conèixer el treball d’investigació, restauració i conservació de materials realitzat per l’Ajuntament de Sant Boi en relació a aquesta època.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here