Aquest Agost intensifiquem la subsecció que, durant aquest mes, amb una periodicitat diària, us aproparà a una recomanació d’oci i turisme a la nostra comarca. En col·laboració amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, durant l’Agost cada dia recomanem alguna sortida, visita o excursió per a que gaudiu de l’estiu al Baix Llobregat

La Colònia Sedó fou una antiga colònia industrial dedicada a la fabricació de teixits de cotó. Estava situada al terme municipal d’Esparreguera i passejar-hi ens permet copsar la vida social i el procés productiu d’una colònia industrial a principis del segle XX.

La Colònia Sedó, però, es distingeix d’altres colònies cotoneres per les seves importants dimensions i per l’ús d’un sistema hidràulic que aprofitava al màxim l’energia de l’aigua.

La turbina, de 1.400 CV, era la més gran construïda a Espanya i donava l’energia necessària a les seccions de filatura i tissatge de la fàbrica. Realitzada totalment de ferro colat, les seves dimensions eren proporcionals al cabal i a la força del salt de l’aigua.

Avui, a la sala de la turbina s’hi pot veure una maqueta de la colònia que explica la seva història a través d’un muntatge de llum i so. A més, dins el tub de conducció de l’aigua de la turbina es projecta un audiovisual tridimensional. La visita es completa amb una explicació del sistema energètic que inclou la visita al soterrani de la primera turbina.

INFORMACIÓ ÚTIL

C. Contínues, s/n. Àrea Industrial Can Sedó
08292 Esparreguera Barcelona
Espanya
Telèfon: 937368966
Email: info.mnactec@gencat.cat
Web: www.coloniasedo.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here