L’AMB ofereix el servei de neteja de les platges durant tot l’any, atès que els usuaris fan ús d’aquests espais per a les seves activitats esportives i de lleure, tant a l’estiu com a la resta de l’any

El llaurat de les platges, que va tenir lloc del 9 al 25 de març, consisteix a remoure i voltejar la sorra fins a una profunditat de 50 cm amb uns tractors, de manera que el sol i l’aire la sanegen actuant com a desinfectants naturals.

La neteja mecànica s’efectua diàriament des de Setmana Santa fins al setembre, coincidint amb la temporada de bany. La resta de l’any, com a mínim, es fa dos cops al mes. Es realitza amb màquines garbelladores especials, que remouen la sorra fins a una profunditat de 10 cm i l’aboquen en un sedàs que reté i desvia els residus gruixuts a un dipòsit i deixa caure la sorra neta.

Aquest any també se seguirà passant un imant de grans dimensions a pocs centímetres de la sorra per atreure tot tipus d’objectes metàl·lics, perillosos per als usuaris i perjudicials per al medi, com ara claus i cargols, hams de pescar o piles.

Tres nous camions compactadors

La flota de vehicles de neteja de les platges metropolitanes s’amplia aquest estiu 2015 amb tres nous camions compactadors, el disseny dels quals segueix la filosofia d’una gestió intel·ligent i eficient.

Tenint en compte que un important percentatge del contingut de les papereres són envasos, que ocupen molt volum i tenen poc pes, la seva compactació permet recollir, en un mateix viatge, moltes més papereres abans d’anar a la planta de tractament, a Molins de Rei.

D’altra banda, els nous camions també es caracteritzen per incorporar un sensor de pesatge, que permetrà conèixer amb exactitud el nombre de quilos de residus per zones i per municipis. L’anàlisi d’aquestes dades ajudarà a organitzar, de manera més eficient, la recollida i gestió d’aquests residus. També permetrà, si fos necessari, dissenyar campanyes de sensibilització per àrees, tenint en compte els resultats.

Les rodes d’aquests vehicles s’han dissenyat amb un dispositiu especial que permet inflar i desinflar els pneumàtics des de la cabina mateixa del conductor. Amb aquest dispositiu, que controla la pressió de la roda, permet al vehicle adaptar-se i circular tant per la sorra (on cal baixar de pressió del pneumàtic, per a no enfonsar-se) com per la carretera (on es necessita una pressió superior).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here