Aquest Agost intensifiquem la subsecció que, durant aquest mes, amb una periodicitat diària, us aproparà a una recomanació d’oci i turisme a la nostra comarca. En col·laboració amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, durant l’Agost cada dia recomanem alguna sortida, visita o excursió per a que gaudiu de l’estiu al Baix Llobregat

El nou equipament, siutat a l’edifici restaurat de Ca n’Amat,  ofereix sis espais diferents en els que s’explica la història i el patrimoni locals i la vida al Delta del Llobregat al segle XIX.

El museu compta amb un punt d’informació, un pati, diverses sales, audiovisuals i interactius sobre la història de la ciutat i del propi edifici, Ca n’Amat:

  • La Sala del Celler és el punt d’informació i introducció del Museu, amb un espai per a tallers didàctics i xerrades.
  • Al pati d’accés s’hi mostren elements de l’època preindustrial, lligats al món agrícola.
  • La Sala Joan Amat, en honor al propietari que va reformar l’edifici a mitjan segle XIX, acull una mostra permanent d’elements singulars, amb audiovisuals i interactius sobre la història de la ciutat i del propi edifici.
  • La Sala dels Cups s’anomena així perquè se n’hi van trobar quatre durant les obres que ara són a la disposició de ciutadania i visitants d’arreu en aquesta sala.
  • Pel que fa a l’espai dedicat al segle XIX, se singularitza amb la Cuina, adaptada de forma museogràfica al seu aspecte en aquella època i que introdueix en un passeig històric per l’alimentació en aquesta zona deltaica de la comarca.
  • A més, l’hort de la casa hi estarà vinculat per fer tallers sobre aquest àmbit.

El projecte museogràfic complementa els d’altres ciutats veïnes centrats en altres moments històrics, com la prehistòria (Gavà) o les èpoques romana (Sant Boi) i medieval (Castelldefels).

Està prevista una propera fase d’ampliació del museu per guanyar espai, amb l’objectiu d’oferir més continguts, mostrar més audiovisuals i poder instal·lar els antics mobles de Ca n’Amat.

Els veins i veïnes de la ciutat també poden fer aportacions.

Informació pràctica

Horari: de dimarts a dissabtes (excepte festius), de 16.30 a 19.30 hores, i dissabtes i diumenges, de 10.30 a 13.30 hores.
Ubicació: C/ de Sitges 1 – 3 08840 Viladecans veure al plànol

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here