Oriol Junqueras, Raül Romeva i Artur Mas han coincidit a destacar que unes eleccions «plebiscitàries» són l’única via per poder decidir el futur de Catalunya, en un acte de presentació a Castelldefels. Els candidats s’han lamentat dels «cops a la porta», davant l’Estatut, el Pacte fiscal i una consulta acordada i han reivindicat que «són uns comicis extraordinaris», davant més d’un miler de persones a la Plaça de l’Església de la ciutat

El President, “, ha afirmat Mas en un acte a Castelldefels acompanyat per Räul Romeva, Oriol Junqueras i Isona Passola, ha assenyalat que aquestes eleccions no són normals, sinó «Rajoy no li parlaria del 27S a la Merkel». D’altra banda, s’ha reivindicat el caràcter plural de la candidatura, en aquesta línia, Mas ha metaforitzat que «ara es tracta de construir la casa, després ja ens repartirem les habitacions i la decoració». En aquest sentit, Romeva ha reivindicat que a la llista no només hi participen CDC i ERC, sinó persones procedents d’ICV, «com ell», del PSC i d’entitats, el mon cultural o esportiu.

Potencial del país

Junts Pel Sí s’allunya del debat identitari i es centra en arguments tangibles. Aquest cop, Junqueras ha assegurat que «el país té molt potencial, però sense un Estat no es pot explotar», posant com a exemple la Facultat de la UB de Castelldefels. 

El republicà també ha apel·lat als baixllobregatins que «van construïr els barris, fent arribar l’enllumenat o asfaltant les carreteres», comparant-ho amb la situació actual. S’ha queixat de «tenir els grans mitjans de comunicació en contra», però ha celebrat comptar «amb la il·lusió i la força de la gent».

En aquesta línia, Artur Mas s’ha referit a la trobada de patronals i cambres de comerç favorables al procés. Ha assegurat que la majoria d’empreses i autònoms «són favorables a la independència, o almenys del dret a decidir», i que només alguns grans empresaris que hi són contraris, però adverteix que «el seu vot valdrà igual el 27S». 

Record als refugiats 

L’acte ha començat amb un minut de silenci pels recents difunts que intentaven creuar la Mediterrània. Romeva ha reivindicat Catalunya com una «terra d’acollida». D’altra banda, ha anunciat que treballaran en una trobada amb alcaldes i altres institucions per tractar el tema, en els propers dies

  
Per Arnau García Gibert

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here