En un acte multitudinari a Sant Boi, Catalunya Sí Que es Pot (CSQP) va aplegar més de 1500 persones amb un cartell de luxe, del que formaven part entre d’altres, Joan Coscubiela, Pablo Iglesias i el mateix candidat a la presidència de la Generalitat per CSQP, LLuís Rabell

El candidat d’ICV de CSQP, Joan Coscubiela, va assegurar ahir que «el 27S els vots del Baix Llobregat seran decisius», en un míting de Catalunya Sí Que Es Pot a Sant Boi. Va lamentar que «la comarca sempre ha estat castigada pel pujolisme i els seus hereus», «per haver estat una comarca insubmisa, que no els votava».

Coscubiela va recordar la lluita al Parc Agrari de Sant Boi, durant el projecte d’Eurovegas i, també va elogiar altres col·lectius en lluita, com els de Valeo o Solvay. L’ecosocialista també es va referir a la polèmica de les declaracions sobre l’origen i la llengua; «som un sol poble, però no una sola classe», afirmant que no tothom té les mateixes oportunitats.

Pablo Iglesias: «A l’altra banda de l’Ebre no tots som com Aznar»

«Permeti’m que li parli del que significa la ultradreta per la meva família: al meu tiet avi el van afusellar, a l’avi el van condemnar a mort i va ser a la presó, a l’àvia li van tallar els cabells, i al pare, que té la seva edat, va ser a la presó per combatre la dictadura». Així va respondre el líder de Podemos, Pablo Iglesias, a Artur Mas després que el comparés amb José María Aznar i la ultradreta. “Respecte”, va exigir, i va titlar Mas d’«irresponsable».

En aquesta línia, va reivindicar que «sí que hi ha gent a l’altra banda de l’Ebre» que està a favor del dret a decidir; «tant quan ve aquí com a Madrid» i va lamentar que «el President vulgui dividir una societat entre el Sí i el No».

El líder de Podem va recordar a Mas el Pacte del Majèstic, entre Aznar i Pujol, així com la Reforma Laboral, que, segons Iglesias «acaba amb la sobirania de veritat». I va donar per fet que Mas preferiria a la Moncloa abans a Rajoy que Podemos, perquè amb el PP a la Moncloa «li és més fàcil mantenir-se a la cadira». «Anteposa interessos polítics personals al nacionals de Catalunya», va concloure.

Iglesias va coincidir amb el candidat a la presidència de la Generalitat, Lluís Rabell, que «la pinta que fa un treballador de Valeo en vaga és molt semblant a la d’un treballador de Fuenlabrada».

Rabell: «Mas també està enganyant els propis independentistes»

Rabell va denunciat que Mas és conscient que el pla que pretén tirar endavant és impossible, i que l’únic objectiu del President és la seva reelecció. Va lamentar que els independentistes, «que de bona fe van omplir la Meridiana», són els primers en ser enganyats i els va cridar a fer un front comú per reivindicar un referèndum amb els partidaris del No i els dubtosos.

«Sé qui sóc i qui sou vosaltres: els que heu d’entrar en la contesa electoral, prendre la paraula i prendre les regnes de la història», va dir Rabell que va explicar que Catalunya Sí Que es Pot «som la gent de les marees, de Valeo, de Solvay». I perquè guanyi aquesta gent, va dir Rabell, cal acabar amb el govern de Mas però també amb el govern de Rajoy «i sembla que siguem els únics que tinguem interès en què això passi». «Pels altres sembla que com pitjor, millor», va lamentar el cap de llista de Catalunya Sí Que es Pot.

Durant la seva intervenció, Rabell va subratllar que Mas avui ha fet un reconeixement: que una victòria en escons donaria per bo el seu pla. «Avui ens ha reconegut que al final haurem de negociar un referèndum a l’estat», va recordar Rabell i «per això calen unes eleccions?», es va preguntar. «Tot plegat és un tripijoc per seguir governant», va denunciar «és una estafa a tota la societat catalana”.

«Si no hem aconseguit un referèndum, com voleu organitzar una secessió? Toquem de peus a terra», va dir Rabell. Per això, va remarcar, «volem afeblir el govern adversari i volem un govern amb qui es pugui debatre i organitzar una sortida democràtica», al conflicte nacional. «Estic convençut que ho farem! Que acabarem primer amb el govern de Mas i després amb el Govern de Rajoy” perquè, va dir, «si ens ajuntem canviem les coses: anem a guanyar per la nostra gent».

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here