El PSC fa costat als treballadors de Solvay en un acte a Martorell

 

La secretaria d’ocupació del PSOE, Mariluz Rodríguez, ha afirmat que vol la independència respecte les polítiques del PP, però també de les de Convergència. En una trobada amb Eva Granados a Martorell ha assenyalat que el sobiranisme és «purament» una qüestió de sentiments i identitats. Ha admès, però, que «per això es fa difícil combatre’l».

 

Juntament amb la número dos del PSC a Catalunya, Eva Granados, han coincidit que «l’encaix Catalunya-Espanya és una preocupació només del 20% dels catalans, segons les enquestes». Han citat el CIS i el CEO per explicar que l’atur i la precarietat laboral són el primer tema d’interès pel 60% d’habitants de Catalunya.

 

Destacat: Mariluz ha admès que s’està sortint de la crisis en dades macroeconòmiques, però ha denunciat que s’està fent a canvi de «crear una societat més precària».

 

Els socialistes han manifestat un «compromís ferm» per derogar la Reforma Laboral si arriben a la Moncloa, i han destacat el fet que CiU voti a favor del marc laboral actual. En aquest sentit, el portaveu socialista a l’Ajuntament de Martorell, Lluís Tomas, ha reivindicat que el PSOE és un aliat del PSC i «que cal mobilitzar-se el 27S perquè al desembre guanyi Pedro Sánchez».

 

Al costat dels treballadors de Solvay

 

Alguns membres del comitè d’empresa de Solvay han estat presents a l’acte. Eva Granados ha traslladat el seu suport als treballadors i ha cridat a l’executiu central a seure a la taula de negociació. Ha afirmat que «aquest conflicte afecta especialment a la comarca i la ciutat», amb més de 500 llocs de treball directes i fins a 2000 d’indirectes. «Solvay ha estat 40 anys al Baix Llobregat i volem que hi sigui 40 més», ha conclòs la candidata.

 

Entre Junts Pel Sí i el PP

 

Mariluz ha apuntat cap a la candidatura unitària independentista, i ha admès no saber quina serà la seva orientació ideològica de cara el 27S. «Volem saber si en matèria de serveis públics s’imposarà el criteri d’ERC o seguirà sent el Convergent», ha conclòs la Secretària d’Ocupació.

 

Per la seva banda, la número 2 dels socialistes al Parlament ha criticat que «es retalli en beques menjador, però s’inverteixi en estructures d’Estat». Granados ha denunciat que «el full de ruta de Junts Pel Sí pretén trencar la legalitat, però el PP vol que no canviï res».

 

Critica que una victòria dels independentistes donaria corda al discurs dels populars favorable a la unitat d’Espanya i que, en aquest cas, «es tornarien a imposar». Ha reivindicat la Reforma Federal de la Constitució com la via de més consens, «que permetria sortir d’aquest embolic».

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here