Prop de 300 representants d’equips directius dels centres escolars del Baix Llobregat van assistir a l’acte d’inici del curs escolar que la Generalitat de Catalunya va organitzar divendres a Molins de Rei. Durant la sessió de treball es van explicar les novetats i els objectius per aquest curs 2015-16 i es va pronunciar una conferència sobre la cultura cívica i la promoció dels valors

Els serveis territorials d’Ensenyament organitzen cada mes de setembre un acte de benvinguda al curs escolar adreçat als equips directius dels centres docents. Enguany aquest acte es va celebrar al Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei, i va servir per explicar quins objectius s’ha fixat el departament per aquest curs i quines novetats hi ha des del punt de vista de recursos tècnics i humans.

L’acte va estar obert per l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, qui va explicar  als assistents que Molins de Rei té un dels índexs d’èxit escolar més alts de la comarca i va assegurar que “el secret per aconseguir-ho és treballar junts, en xarxa, per superar les dificultats i les mancances”. 

L’alcalde va subratllar aquest missatge amb l’exemple de la Federació Obrera, explicant que “ara fa 100 anys la gent de Molins de Rei es va organitzar i va treballar en equip i des de baix per construir una cosa en la que creien i que va ser molt útil per tota la població”. 

De la seva banda, el director dels serveis territorials d’Ensenyament, Josep Mª Pérez, va exposar els principals objectius del curs, que passen per “la recerca de l’èxit escolar i la lluita contra l’absentisme”. 

Pérez també va explicar que els centres comptaran aquest curs amb un nou aplicatiu de registre de dades acadèmiques de tots els alumnes, de més professors, de més formació dual i de nous cicles formatius.

L’acte va acabar amb una conferència titulada “Creant una nova realitat. Tendències per al canvi” que va pronunciar Pepa Ninou, responsable del Pla Nacional de Valors. Al final de la sessió hi ha hagut un petit refrigeri servit pels alumnes del institut Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here