El Conseller insinua una possible guerra de marques perquè el cas apareix quan Wolskswagen estava assolint el liderat mundial. Seat va acceptar haver instal·lat motors fraudulents de Volkswagen a vehicles fabricats a Martorell. La companyia asegura, però, que ja no s’estan venent i insisteix que són “absolutament segurs” per circular

Barcelona (ACN).- El Conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha dit que està “convençut” que la situació que travessa Wolkswagen per la manipulació massiva de motors no posa en perill les inversions que la marca té previstes a la planta Seat de Martorell.

Per Puig, l’anunci de la retirada dels motors alterats dóna seguretat en els vehicles produïts a Catalunya, mentre ha dit que confia que “aquest impacte en la imatge del grup Wolkswagen no alteri massa la indústria”.

Al mateix temps, el Conseller ha insinuat que és “casualitat” que els fets s’hagin conegut quan la marca s’havia situat “com a primer grup automobilístic del món”.

El Conseller ha fet aquestes declaracions abans d’inaugurar el saló Barcelona Degusta.

Seat va instal·lar motors fraudulents a vehicles fabricats a Martorell

La filial de Volkswagen Seat reconeix haver intal·lat motors EA189, que manipulaven les emissions contaminants, en alguns dels seus vehicles, tot i que no especifica en quants.

En declaracions a l’ACN, la companyia afirma que ja no s’estan venent i reitera que aquests vehicles són “absolutament segurs i aptes per a circular”. Paral·lelament, Seat afegeix que tots els vehicles nous venuts per l’empresa a la Unió Europea equipats amb motors EU 6 compleixen “sense excepció els requisits legals i les normes mediambientals”.

Segons avança aquest dijous ‘ El País’, la filial de Volkswagen Seat hauria muntat més de 500.000 motors d’aquest tipus els darrers anys.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here