Entre els ponents destaquem a l’Alberto Garzón, candidat d’IU a les eleccions generals i al Juantxo Lopez de Uralde, líder d’Equo, que compartien cartell per donar recolzament a la candidatura unitaria formada per ICV, EUiA, Podem i Equo.

Al voltant de mig miler de persones varen omplir ahir dijous la Plaça de la Salut de Sant Feliu de Llobregat. Amb crits de “Sí se puede” i música festiva de fons, obrien l’acte la regidora santfeliuenca, Lídia Muñoz, i el representant de Podemos a la comarca, Alejandro Pérez, que feien ènfasi en la importància de la mobilització per a aconseguir un gran resultat el proper diumenge.

L’Alberto Garzón, per la seva banda, va demanar el vot per a la candidatura de Catalunya Sí Que Es Pot, perquè “estan en joc les conquestes socials de les generacions anteriors” a la seva. “Els drets d’avui son les lluites d’ahir i si volem tenir drets demà hem de lluitar avui”, sentenciava Garzón.

El líder d’IU, en referència a la candidatura de Junts Pel Sí, va ser contundent afirmant que “fa quatre anys que veig com Convergència i PP pacten gairebé sempre de la mà per tal de fer impossible una vida digna. Es van abstenir amb la reforma laboral del PSOE i van votar a favor la reforma laboral del PP, per tant no ens oblidem que condueixen el mateix projecte econòmic i social que ens retalla la vida i la democràcia”

Respecte al dret a decidir, va exigir a la Unió Europea que “deixi d’opinar sobre el dret a decidir dels pobles d’Europa i opini sobre la corrupció de Mas, la corrupció de Rajoy i altres tipus de corrupcions”.

Juantxo Lopez de Uralde, líder de la formació ecologista Equo, va criticar durament el Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions (TTIP) perquè “és aquí on ens juguem de debò la sobirania i CDC va votar a favor del TTIP al Parlament Europeu. Opina igual en Romeva que en Mas?No en volen parlar, amaguen darrere la bandera la seva incapacitat per a fer front als problemes de debó”.

D’altra banda, en quant a ecologisme, Uralde va demanar el “tot el vot verd de Catalunya” per a la candidatura. Va denunciar que “Catalunya era pionera en energies renovables però les polítiques dels governs de CiU van acabar amb el seu desenvolupament” i que “votar Junts Pel Sí és votar a favor de la nuclearització de Catalunya”.

Finalment, la co-presidenta d’ICV, Dolors Camats, va tancar l’acte reconeixent el recolzament rebut durant la campanya per “companys i companyes de la resta de l’Estat que entenen que la solució del conflicte és la democràcia, passa necessàriament per què la gent voti”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here