Oriol Junqueras crida a «superar la por» abans de votar

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, es mostra confiat que l’anomenada «campanya de la por» no tindrà efectes negatius pels interessos independentistes. El número 5 de Junts Pel Sí ha votat a Sant Vicenç dels Horts, al Centre Cívic El Turó.

A tota la ciutat es veu a les 11h del matí que hi ha més participació, un responsable del centre explica que «és evident que aquestes eleccions no són normals». El president d’ERC vota envoltat d’interventors de Junts Pel Sí, entre aplaudiments. Per la seva banda, una dóna d’edat avançada explica que «portava tota la vida esperant aquest dia» i es mostra convençuda que «avui farem història».

Un grup de nois de mitjana edat es mostren eufòrics. «No venim només a votar, venim a guanyar», entren a votar agafats de les espatlles, amb emblemes de Junts Pel Sí i la CUP barrejades, «votem independència, no votem cap partit», asseguren somrient.

Al centre de la ciutat l’ambient és lleugerament diferent. Es veuen cues, els interventors asseguren que mai havien vist tanta gent, i a les portes del col·legi s’hi concentren els votants després d’introduir la papereta a la urna. Un grup de dones es mostren escèptiques amb la independència, però asseguren haver candidatures independentistes «perquè si no ens fotran molta canya».

Mobilització de l’unionisme

«A diferència del 9N, aquí vota tothom, no només els indepes», explica un responsable d’un centre. Així és, un home gran assegura que vota per primer cop en unes eleccions al Parlament, afirma, encara a la cua que no sap qui votarà. «Els Ciutadans, el PP i els socialistes podrien anar junts, així guanyaríem als separatistes», explica. Confessa que li és igual la política «perquè tots són iguals», però creu que avui està en joc la unitat d’Espanya.

També hi ha gent, però, que no vol entrar en la «dinàmica plebiscitària». Una noia es sent «fora de lloc», explica que no es sent independentista, però li fan por els partits «del no». Confessa que li agradava bastant Catalunya Sí Que Es Pot, i tenia pensat votar-los, però sospesa optar la CUP a l’últim moment. «Si la independència és amb el model de la CUP no em sembla malament, podria ser un bon vot útil», explica, i ironitza que «tinc 5 minuts per decidir».

Tot i les diferències entre la seva opció, tots els interventors es mostren contents pel previsible augment de la participació, i confiats que hi sortiran guanyant». La gran majoria de votants, però, assisteixen al 27S en termes d’independència sí o no.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here