Ho va anunciar aquest divendres el futur diputat de Junts pel Sí Antoni Castellà

Demòcrates de Catalunya ha anunciat la celebració del congrés nacional fundacional del partit pel proper 7 de novembre, a l’Auditori de Cornellà de Llobregat, data que coincideix amb la fundació d’Unió Democràtica de Catalunya. 

Ho va anunciar el portaveu demòcrata i futur diputat per Junts pel Sí, Antoni Castellà, en una roda de premsa celebrada divendres al centre cívic Vil·la Florida de Barcelona. Castellà va explicar que en el marc d’aquest congrés es debatrà la Ponència dels Estatuts de Demòcrates de Catalunya, la Ponència del Manifest fundacional i s’escollirà el màxim òrgan executiu del partit. El portaveu demòcrata va assenyalar que, a data d’avui, hi ha més de 1700 voluntaris demòcrates i que el procés de participació restarà obert fins el 23 d’octubre.

Antoni Castellà va remarcar que Demòcrates de Catalunya pretén ser un nou partit del segle XXI, fet pel que va desgranar en què consistirà aquesta nova manera de fer política començant pel tema de l’organització. En paraules del portaveu “Demòcrates de Catalunya no té militants sinó voluntaris” i les seves aportacions econòmiques seran voluntàries, pel que els seus drets i deures no hi estaran supeditats. 

“Donem molta importància a l’espai municipal i creiem que una organització lògica és l’espai comarcal, on per sufragi dels voluntaris s’escollirà el comitè coordinador”. Castellà va explicar que el màxim òrgan responsable del partit serà el comitè nacional, un òrgan col·legiat escollit en el congrés nacional per llistes obertes i va afegir que “tots els processos per escollir electes, seran per processos de primàries obertes a tota la ciutadania. Es trenquen els processos clàssics d’aparells interns”.

Un altre punt important pel que fa al nou partit és el que fa referència al finançament. Segons va explicar Antoni Castellà, el partit es finançarà a través de les aportacions voluntàries dels voluntaris, dels càrrecs públics, de les subvencions públiques pels resultats electorals i de micromecenatge per a projectes concrets. Castellà va remarcar que proposaran en els estatuts la prohibició d’accedir al crèdit bancari. “Un dels problemes greus dels actuals partits ha estat els elevats endeutaments. Quan un partit es troba en aquesta situació, no té un ampli ventall per prendre decisions”. 

Citant a Pere Casaldàliga va afegir “els partits han de ser pobres per ser lliures”. “Demòcrates de Catalunya només encetarà aquelles iniciatives que el finançament disponible en aquell moment permeti”. Finalment, el portaveu demòcrata va remarcar que “tots aquests punts són propostes en un marc de ponència i no és l’arquitectura definitiva que es debatrà el 7 de novembre al congrés fundacional”.

Valoració de les eleccions del 27-S

En la mateixa roda de premsa l’expresident del Parlament de Catalunya i membre de Demòcrates, Joan Rigol, va fer una valoració dels resultats electorals del passat 27 de setembre. “Hem guanyat les eleccions. Tenim una majoria absoluta de 72 diputats independentistes”. Rigolva afirmar que les negociacions amb la CUP han de ser discretes i va remarcar que per Demòcrates de Catalunya el paper del president Mas és essencial. “Creiem que la figura del president Mas és molt important perquè és qui s’ha posat al capdavant del procés cap a la independència” va assegurar.

L’expresident de la cambra catalana va afirmar que “els Demòcrates volem enriquir el pluralisme polític. El desig no és aconseguir un estat del segle XIX (fronteres, etc.) sinó un estat del segle XXI, que es defineixi per la voluntat de ser humanitari amb els seus ciutadans”. “No som Unió però ens sentim hereus de la Unió del 1931” va concloure.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here