El sindicat UGT l’acusa d’aplicar constants plans de reestructuració i d’externalització de serveis per evitar la presentació d’un ERO. Per la seva banda, CCOO exigeix a la Direcció de l’empresa la recol·locació dels treballadors afectats pels processos de deslocalització, externalització i centralització

Els treballadors de Cargill a Martorell -planta dedicada a la producció de xarops de glucosa- han denunciat la direcció de la companyia per una acumulació d’acomiadaments que consideren “frau de llei”. 

Segons el comitè d’empresa, des del mes de març de 2014 -quan Cargill va anunciar la seva intenció de deslocalitzar, externalitzar i centralitzar diversos departaments (entre els quals, infraestructures tecnològiques, recursos humans, compres, comercial, cadena de subministraments i financer)-, s’han acomiadat 30 persones arran de diversos plans internacionals de reestructuració i externalització de serveis; sense que l’empresa hagi manifestat una voluntat negociadora real.

El president del comitè, Pere Guillamón, ha acusat la direcció, en delcaracions a l’ACN, d’optar pel degoteig d’acomiadaments per evitar la presentació d’un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO).

UGT ha denunciat formalment aquesta situació a Inspecció de Treball i tant aquest sindicat com CCOO d’Indústria del Baix Llobregat, donen suport a la concentració que ha convocat el comitè d’empresa de Cargill per a aquest dimecres, 7 d’octubre, a les 16.45 hores, a les portes de l’empresa (carrer de Marie Curie, 6, Martorell), amb el lema “No als acomiadaments que fa Cargill”.

Tant comitè d’empresa com sindicats exigeixen a l’empresa la recol·locació dels treballadors i treballadores afectats per aquestes deslocalitzacions, externalitzacions i centralitzacions per evitar la pèrdua de llocs de treball. També alerten que totes aquestes decisions de Cargill estan afectant a la producció i poden posar en risc la continuïtat de la planta de Martorell i dels llocs de treball.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here