L’Ajuntament de Martorell ha fet pública una notícia informant que l’alcalde de la localitat, Xavier Fonollosa, “ha arrencat un compromís de tots els grups parlamentaris per trobar una solució per a l’empresa Inovyn Solvay”, durant la trobada que va tenir lloc dimecres passat al Congrés a Madrid. El partit de l’oposició, Movem Martorell, ha fet públic un comunicat en relació a la gestió d’aquest conflicte industrial i laboral, criticant “l’afany de protagonisme de Fonollosa”, que segons el comunicat, ha primat per sobre “la unitat” aconseguida al ple

Segons ha fet públic l’Ajuntament de Martorell, Fonollosa ha arrencat un compromís de tots els grups parlamentaris de la comissió d’Indústria i Energia del Congrés dels Diputats (PP, PSC, IU-IC, CDC, UDC i ERC) per trobar una solució per a l’empresa Inovyn Solvay perquè hi hagi garanties de mantenir la inversió i els llocs de treball a la planta amb seu al municipi.

La trobada va tenir lloc dimecres passat dia 30 de setembre, al Congrés a Madrid on també hi van ser el primer tinent d’alcalde martorellenc, Adolf Bargués, i el president del comitè d’empresa de Solvay, Jordi Calvo.

Segons el consistori, s’ha fet un pas més per garantir la continuïtat de la producció i els llocs de treball de la planta d’Inovyn Solvay, amb seu al municipi.

L’alcalde Xavier Fonollosa explica que “la trobada va anar força bé amb una postura unànime dels grups parlamentaris a favor de l’empresa i el compromís personal del portaveu de la comissió. Aquest compromís passa per buscar alternatives perquè l’empresa no hagi de suportar el cost econòmic i, per tant, no hagi de prescindir dels treballadors i tancar les portes que és l’anunci que ha fet Inovyn Solvay si no hi ha una resolució favorable”.

Els representants de l’Ajuntament de Martorell van defensar la importància de garantir els 500 llocs de treball directes i 2.000 més, d’indirectes perquè “són ocupació consolidada, és a dir, que no és precària ni temporal”, apunta l’alcalde.

En la trobada, Fonollosa diu que “vam demanar-los sensibilitat en aquesta qüestió perquè si hi ha voluntat política hi ha moltes maneres de resoldre-ho. Fins i tot, el portaveu del PP ens va assegurar que abans que acabi el període de sessions buscaran fórmules amb el ministre i el secretari d’estat d’Indústria i Energia per arribar a una solució. La reunió va ser positiva des d’aquest punt de vista, altra cosa és el que acabi passant, però el compromís hi és”.

Crítiques des de Movem Martorell

El partit opositor afirma en un comunicat, que fins al moment, tal com ens demanaven les treballadores i el comitè d’empresa als diferents partits hem anat plegades a les concentracions, a les reivindicacions, presentant una declaració institucional i ratificant-la en forma de moció.

Però els ecosocialistes es queixen que arriba un moment on l’afany de protagonisme de l’alcalde Xavier Fonollosa i el primer tinent d’alcalde Adolf Bargués fan vessar el got, i per aquest motiu pensem que cal aclarir algunes qüestions importants i reclamar respecte absolut per la plantilla de Inovyn-Solvay i defugir de protagonismes estèrils.

En el mateix comunicat, Movem Martorell desgrana els motius que els porten a fer públic el seu malestar. Recorden que en l’acord de govern de CIU i ERC, un dels eixos es: “Compromesos amb la participació, la comunicació i la transparència”. Però malgrat això, denuncien no haver-se assebentat de manera immediata i adecuada de la problemàtica de Solvay, fins més de 20 dies després que el grup de govern i gràcies al Comitè d’Empresa i no a l’ajuntament.

I per posar més llenya al foc, afegeixen que va ser mitjançant les paraules d’un diputat del Congrés i per les publicacions a les xarxes socials, que van assebentar-se que els “representats” de l’Ajuntament el 29 de setembre havien anat a Madrid per assistir a una reunió amb els membres de la Comissió d’Energia dels diferents grups parlamentaris i el president del Comitè d’Empresa.

Així, Movem Martorell denuncia que en lloc d’encapçalar una política conjunta i coordinada i mostrar unitat davant d’una possible pèrdua de llocs de treball a Martorell, ens trobem davant d’un trist escenari on es donen lliçons de com fer política, d’ètica, d’unitat… desgraciadament amb aquestes accions demostren quines són les seves prioritats, i finalment qui surt perdent són els treballadors i treballadores.

Esperem, com sempre hem fet, poder lluitar totes juntes per defensar els interessos comuns de les treballadores d’Inovyn/Solvay i les martorellenques: llocs de feina, drets de les treballadores, salut, medi ambient…; i deixar de banda, com no pot ser d’una altra manera, l’afany de protagonisme i el “barret” del partit a un costat, explica el contundent comunicat.

Finalment, Movem explica que no dubtem de que totes tenim les mateixes prioritats, però sentencia però ho hem de demostrar amb les nostres accions, no només amb les paraules. Des de Movem Martorell creiem que actuar unilateralment perjudica la resolució del conflicte, perquè quan es pot mostrar unitat d’acció de tot un consistori, es pot fer molta més força.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here