Els alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat han signat un manifest per defensar les inversions al sector de l’automoció en un acte al Consell Comarcal del Baix Llobregat. El manifest insta a Seat a garantir la inversió anunciada de 3.300 milions d’euros.
Front comú dels alcaldes i alcaldesses de la comarca davant la incertesa que viu l’empresa Seat arran dels esdeveniments succeïts pel grup Volkswagen.

El president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Josep Perpinyà ha assegurat que “constatem la necessitat d’assegurar la inversió prevista a la planta de Seat a Martorell com a millor garantia d’un desenvolupament competitiu i la viabilitat de la fàbrica”.

El manifest demana a la Generalitat i al govern espanyol que “mantinguin una actitud positiva en la resolució del conflicte que s’ha plantejat, a fi i efecte que pugui acabar afectant als llocs de treball que depenen de manera directa i indirectament”.
L’alcalde de Martorell demana unir esforços
Martorell és capital de l’automoció per la presència de la planta de Seat. L’alcalde Xavier Fonollosa ha explicat que “és molt important que la comarca estigui al costat del sector de l’automoció. Seat és la fàbrica més gran del país i que es vegin amenaçades les inversions previstes fa que des de les administracions hi destinem tots els esforços”.

El Baix Llobregat és una de les comarques més industrialitzades de Catalunya, amb un PIB industrial del 22,16%, més elevat que el català, que és del 20,35%. Fonollosa ha dit que “cada lloc de treball generat per Seat és multiplicador, és a dir, són tres llocs de treball més en la indústria auxiliar de components i per això hi ha molts llocs de treball de cara al futur”.

L’activitat econòmica vinculada a empreses tractores com Seat o Nissan, així com a les empreses auxiliars, és de vital importància no només per la comarca, sinó pel conjunt del país. El president del comitè d’empresa de Seat, Matías Carnero ha assistit a l’acte. “Aquesta situació afecta a molts veïns que viuen en aquesta comarca. És un recolzament incondicional de suport a la indústria i als components i en aquest sentit hem d’anar plegats”, ha reblat. 

És la primera trobada d’alcaldes i alcaldesses de la comarca des de l’inici d’aquesta legislatura.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here