La Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló ha organitzat aquest cap de setmana una nova edició de la Festa del Modernisme, una cita en la qual es recrea la vida en aquesta colònia industrial fa un segle

El tema central de l’edició de la Festa d’enguany, ha estat la conmemoració del 125è aniversari del moment que Don Eusebi Güell i Don Ferran Alsina van assenyalar els fonaments de la fàbrica, que posteriorment donaria origen a la Colònia Güell.

La fàbrica filava, teixia, tenyia i acabava panes i vellutets. Güell va ser el primer fabricant d’aquests gèneres a Espanya, ja que abans s’importaven d’Anglaterra. Hi van treballar fins a 1.200 obrers i obreres el 1916. El 1932 tenia 30.000 pues de filar i 859 telers.

La Colònia Güell té actualment unes 300 cases i 800 habitants. La va projectar Francesc Berenguer i Mestres, i hi trobem edificis singulars d’aquest mestre d’obres, de l’arquitecte Joan Rubió i l’església, d’Antoni Gaudí, que és Patrimoni de la Humanitat.

Malgrat la fàbrica va tancar el 1973, més de de 200 persones la van fer reviure participant en les representacions teatrals que es van fer els matins de dissabte i de diumenge i que van mostrar la vida en aquesta colònia industrial fundada el 1890 al voltant de la fàbrica tèxtil.

La vida a les cases dels treballadors, els grans moments de la vida de la colònia i les situacions que es donaven als carrers i places, formen els motius dels quadres que es van representar amb motiu de la festa.

Aquest any s’hi va sumar la representació de Don Eusebi Güell i Don Ferran Alsina, assenyalant els fonaments de la fàbrica que donaria origen a la Colònia Güell, per conmemorar-ne l’efemèride.

L’ambient dels carrers va transportar als afortunats visitants 125 anys enrere i va crear un ambient fabulós i inoblidable. Ja començem a comptar els dies per gaudir de la propera edició!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here