Dimecres es va convocar una jornada de treball amb els regidors i regidores de polítiques socials i d’igualtat de gènere de la comarca, al Consell Comarcal
La jornada va ser presentada i conduïda pel conseller comarcal de Polítiques de Benestar i Desenvolupament Social, Xavier Paz, i la consellera comarcal de Dones i de Gent Gran, Victòria Castellanos. 

El Xavier Paz i la Victòria Castellanos, van començar la jornada fent referència a la diversitat i heterogeneïtat del nostre territori, i a l’esforç conjunt de tota la comarca per fer front als problemes i dificultats comunes.
La segona part va consistir en una exposició dels principals serveis, projectes i òrgans de participació en l’àmbit dels serveis socials, igualtat de gènere i gent gran, que es desenvolupen per part del Consell Comarcal. Entre ells trobem el transport adaptat, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), el Servei d’Atenció a Infància i Adolescència (EAIA), Servei d’Acollida i Atenció a Persones Immigrades, etc.

El debat entre els regidors i regidores assistents va ser  força reivindicatiu, fent referència a un ampli ventall de situacions que és necessari abordar de forma conjunta. Com per exemple, la situació permanent d’emergència social, els retards en temes de dependència, la crisi del refugiats sirians, la insuficient dotació de les beques menjador, la situació dels municipis de menys de 20.000 habitants, entre una llarga llista. 

El Xavier Paz, conseller comarcal de Polítiques de Benestar i Desenvolupament Social, va tancar la jornada, recollint aquests reptes de present i de futur, remarcant la necessitat i la importància de vertebrar sinergies de col·laboració i treball conjunt. Per això va posar al Consell Comarcal a la total disposició dels municipis del Baix Llobregat. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here