El 2014 es va iniciar una lleu recuperació que, de moment, s’està confirmant al llarg de 2015 pel que fa a l’augment de llocs de treball. Això porta a plantejar el tema de quines són les activitats econòmiques que estan desenvolupant un paper més important en la recuperació

Al llarg del nou monogràfic publicat per l’Observatori Comarcal es fa una aproximació a les activitats concretes que han estat més dinàmiques pel que fa a la creació de llocs de treball tenint en compte la tendència de variació donada en els dos darrers anys i els canvis donats respecte a 2008 veient, per tant, quins sectors productius han estat més resistents a la crisi.

S’analitza també la tipologia d’aquestes activitats segons si es tracta d’activitats d’alt valor afegit o basades en el coneixement, i es presentarà també una anàlisi del comportament d’aquestes activitats per municipis.

Així, es veu com gairebé la totalitat de les empreses que han generat ocupació a la comarca en els darrers 7 anys han estat activitats de serveis. Respecte al 2008, les activitats que més han crescut en ocupació (en termes de població afiliada en els règims generals i autònom de la Seguretat Social) han estat, per aquest ordre: les activitats administratives d’oficina, els serveis a edificis i jardineria, les activitats sanitàries, les activitats relacionades amb l’ocupació, i les activitats de l’àmbit de l’educació.

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here