En el segon trimestre de 2015 disminueixen les ordres de protecció iniciades al Baix Llobregat però continua augmentant el pes de les ordres de protecció adoptades. Així, mentre en el segon trimestre de 2014 les ordres de protecció iniciades eren 126, en el 2015 no superaven les 96. Respecte el pes de les ordres de protecció adoptades ha passat de suposar el 28,6% en el 2014 a ser el 49% del total de les ordres de protecció iniciades a la comarca
Augmenta el nombre de denúncies (19 més) de violència masclista i de renúncies (19 més) al procés als partits judicials del Baix Llobregat respecte el trimestre anterior. En el segon trimestre de 2015 els partits judicials del Baix Llobregat van registrar 423 denúncies i 57 renúncies. El 90,3% de les denúncies van ser rebudes per atestat policial amb denúncia de la víctima de violència masclista, el 4,5% per iatestat policial amb intervenció directa de la policía i el 4,5% per informe de lesions.

L’Observatori Comarcal del Baix Llobregat publica l’informe trimestral de violència contra les dones amb l’explotació de les dades recollides pel Consejo General del Poder Judicial. Aquest informe recull dades de denúncies i renúncies; assumptes penals i assumptes civils i ordres de protecció.

Els assumptes civils als partits judicials del Baix Llobregat es mantenen i els penals augmenten respecte el trimestre anterior. Més de la meitat dels agressors (69,8%) als que s’ha aplicat una ordre de protecció havien finalitzat una relació afectiva amb la seva víctima.
Font: Consell Comarcal del Baix Llobrega

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here