Com a ciutat convidada enguany del prestigiós festival arquitectònic, Sant Joan Despí va obrir, el passat cap de setmana, un total de 16 cases i equipaments. L’extensa obra modernista de Josep Maria Jujol va ser l’estrella dels itineraris i visites

Èxit rotund

Un total de 4.605 visitants van participar a Sant Joan Despí al festival 48 Open House BCN, en què la ciutat baixllobregatina era la convidada d’enguany. Durant el passat cap de setmana (dissabte 24 i diumenge 25 d’octubre) es podien fer visites a instal·lacions, equipaments i parcs de la ciutat per coneixer per primer cop aquests indrets o bé per fer-ho amb més detall.

Els edificis modernistes de la Torre de la Creu i Can Negre, ideats per l’arquitecte Josep Maria Jujol, van ser els equipaments que, amb força diferència, van crear més expectació, amb un total de 1.148 i 931 visitants, respectivament. Altres immobles i instal·lacions van tenir també una participació massiva, con ara la també casa modernista de Can Po Cardona (532 visitants), la Ciutat Esportiva Joan Gamper del FC Barcelona (451) o l’Ermita del Bon Viatge (221).

A banda de les visites individualitzades, també hi va haver la possibilitat de fer uns itineraris guiats, un visitant el patrimoni que va legar Josep Maria Jujol a Sant Joan Despí i un altre -anomenat Transversal- en que es podia visitar l’Ermita del Bon Viatge, el Foment Cultural i Artístic, el centre Mercè Rodoreda, etc. En total van participar en els itineraris 485 persones.

Els voluntaris, peça clau

Per un esdeveniment d’aquesta magnitut, es requeria de la participació de molts voluntaris. L’Ajuntament va fer una crida a la ciutadania per cercar voluntariat i aquest aspecte també va ser un èxit, ja que es van presentar 65 persones.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here