París ha patit, aquesta nit de divendres, una cadena d’atemptats amb arma de foc i explosius simultanis en sis localitzacions al desè i onzè districtes de la ciutat. Hi ha 128 morts i uns 180 ferits confirmats per la policia. 80 dels ferits estan greus. El Baix Llobregat expressa les seces mostres de solidaritat amb concentracions davant els ajuntaments que s’han produït en alguns casos aquest migdia i en d’altres ja estan convocats per els propers dies

Un dels atemptats ha estat a les terrasses dels restaurants Le Carrillon i Petite Cambodge, també a la sala de concerts Le Bataclan i prop de l’estadi de futbol on s’estava disputant un partit entre les seleccions d’Alemanya i França.

Almenys 8 dels assaltants de la cadena d’atacs haurien mort sense que se sàpiga quants eren en total. 7 dels terroristes haurien mort fent explotar els cinturons bomba que portaven, 3 a la sala Bataclan, 3 més als volts de l’estadi de futbol i un altre hauria estat abatut per la policia dins de la sala de festes Bataclan, segons les primeres investigacions.

Les entitats municipalistes catalanes han expressat “el nostre condol al poble francès per l’execrable atemptat terrorista sofert ahir divendres a París”. Mitjançant aquest comunicat la FMC i l’ACM manifesten alhora “el nostre ferm compromís en la defensa dels valors democràtics que la Unió Europea representa, com a baluard i garantia de la convivència”. Per aquest motiu i en solidaritat amb les víctimes van convocar avui al migdia a la ciutadania “a fer un minut de silenci davant dels consistoris municipals catalans”.

Mostres de condol al Baix Llobregat

Castelldefels

L’Ajuntament s’ha afegit al comunicat realitzat conjuntament per la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) on es manifesta el condol a les víctimes d’aquests atemptats i la defensa dels valors democràtics.

Representants municipals, encapçalats per l’alcaldessa de Castelldefels, i ciutadania han guardat aquest migdia un minut de silenci en solidaritat per les víctimes dels atemptats terroristes d’ahir a París.

Al seu torn, l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López, ha manifestat que “en nom i representació dels ciutadans i les ciutadanes de Castelldefels volem expressar el nostre rebuig als atacs terroristes d’aquesta nit a París i tot el nostre suport a les famílies de les més de cent-vint persones assassinades ahir a la capital de França”.

L’alcaldessa de Castelldefels ha afegit que “París és avui la capital del dolor del món. Del dolor injust i injustificat del terrorisme. Els valors de la França republicana de l’Europa dels pobles, de la convivència democràtica, es mantindran per sobre de tota intolerància i de tot fonamentalisme”.
López ha defensat els valors democràtics en la lluita contra el terrorisme destacant que “la França de la llibertat, la fraternitat i la igualtat, l’Europa de la llibertat, la fraternitat i la igualtat té, ben cert, problemes importants de funcionament, però té en la democràcia la força necessària per fer-hi front, en la convivència i la igualtat entre tots els seus ciutadans i ciutadanes la base del futur que aspirem a construir”.

Per últim, l’alcaldessa de Castelldefels ha expressat “la nostra solidaritat amb l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, amb totes les autoritats franceses, amb totes les actuacions dels governs català i espanyol, amb tots els ajuntaments que en aquests moments, en tot el món, expressen el seu dolor per ahir i, alhora, la seva confiança en un futur democràtic i en pau”.

El Prat, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Sant Boi, Gavà, Olesa de Montserrat i Sant Feliu, entre d’altres, han realitzat concentracions de suport aquest migdia davant dels ajuntaments.

Martorell

Per la seva banda, l’Ajuntament de Martorell vol expressar el seu condol al poble francès pels execrables atemptats terroristes soferts ahir divendres a París. Manifesta alhora el seu ferm compromís en la defensa dels valors democràtics que la Unió Europea representa, com a baluard i garantia de la convivència.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha lamentat profundament els tràgics fets ocorreguts: “El terrorisme és una xacra terrible, volem mostrar el nostre condol i solidaritat al poble francès i als ciutadans de París”.

L’Ajuntament ha convocat els martorellencs a fer un minut de silenci a la plaça de La Vila el proper dilluns, a les 19.00h. També farà al ple municipal una declaració institucional per rebutjar els atemptats i expressar la seva solidaritat amb les víctimes i familiars.

Viladecans, Castellví de Rosanes, Cornellà, Cervelló i Esplugues també han convocat una concentració en solidaritat amb el poble francès, aquest dilluns a les 19h davant els consistoris respectius.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here