En el marc de la celebració dels 40 anys de la gran vaga de Laforsa, aquest diumenge 22 de novembre, a les 11 hores, s’ha organitzat una edició especial d’aquest itinerari per commemorar-la

El moviment obrer, i especialment a Cornellà, va tenir un paper cabdal en la lluita contra la dictadura franquista que va precipitar l’arribada de la democràcia. Aquest mes de novembre se celebren 40 anys de l’inici de la vaga de Laforsa que va tenir especial repercussió, tant a la nostra ciutat com a tot Espanya, ja que va desembocar en una vaga general.

Va ser a pocs dies de la mort del dictador, Francisco Franco, però la resistència dels vaguistes es va allargar més de tres mesos, per aconseguir la readmissió de 157 treballadors, al crit de ‘O todos o ninguno’.

Des de fa uns anys, el departament de Patrimoni de l’Ajuntament de Cornellà organitza regularment un itinerari guiat per alguns dels escenaris d’aquell moviment obrer de la dècada dels setanta, veure com s’han transformat i quina significació tenen per a la història de Cornellà.

I aquest diumenge 22 de novembre, a les 11 hores, s’ha organitzat una edició especial d’aquest itinerari, per commemorar la vaga de Laforsa.

Itinerari ‘El moviment obrer a Cornellà de Llobregat’ (1962-1977)

Lloc d’inici: Carretera d’Esplugues amb avinguda Sant Ildefons (parada Montesa del Trambaix).

Informació i reserves: Al telèfon 93 474 51 35 (Castell), de dilluns a divendres de 10 a 14 h. / A/e museumercader@aj-cornella.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here