ERC voldrà col·laborar amb les esquerres al Congrés amb la premisa que “Catalunya és un altre Estat” i reivindica que participaran de qualsevol proposta que “millori i dignifiqui les vides dels pobles d’Espanya” al Congrés, però avisen que hi defensaran la República Catalana

En una presentació de la candidatura d’ERC de cara a les properes eleccions generals, que es va celebrar dimecres a El Prat, els independentistes van lamentar que a l’Estat espanyol no hi haurà cap canvi i no contemplaven el desacord entre Junts Pel Sí i la CUP.

El cap de llista d’Esquerra al Congrés, Gabriel Rufian, va afirmar que “l’únic sentit d’anar a Madrid és fer de delegació de la República Catalana”, mentre que el baixllobregatí i número 2 de la llista, Joan Tardà, va mantenir que “la proposta de referèndum pactat és un conte de fades, com el federalisme”.

Però Rufian va anar més enllà i va dir que col·laboraran amb Podem, IU, Bildu o el BNG amb qualsevol proposta que reculli els valors d’esquerres, però des de la premisa que “Catalunya ja és un altre Estat”.

“Qualsevol proposta en la línia de socialitzar la riquesa i aconseguir una vida digna tindrà el nostre suport”, va explicar el cornellanenc Joan Tardà.

“Ja hem guanyat”

Sobre el procés independentista, Tardà es va mostrar confiat que “tard o d’hora” hi haurà acord entre els 72 diputats favorables. Va afirmar que en les negociacions els republicans estan sent “pragmàtics i generosos”, i Rufian va reivindicar “una posició de centralitat d’ERC en aquest debat”.

Els dos caps visibles van concloure que acceptaran qualsevol acord i Tardà va treure importància a “qui sigui el President”, però creu que “no convé renunciar a ningú”.

De manera anecdòtica, quan un militant d’ERC li va preguntar a Rufian si “guanyarem”, el cap de llista li va respondre “ja hem guanyat”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here