Gavà amplia l’oferta comercial al sector nord de la ciutat amb un edifici amb 2.500 metres quadrats destinats a la venda on conviuen les parades del mercat municipal, botiguers exteriors i un supermercat Mercadona L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va presidir ahir la inauguració del nou MercaGavà a la plaça de Catalunya. La nova instal·lació ha comportat la creació d’un nou mercat amb 2.500 metres quadrats destinats a la venda, superfície que duplica l’anterior instal·lació

L’obertura del nou MercaGavà reforça l’oferta comercial de la ciutat, que ja va rebre un impuls amb la remodelació, fa uns anys, del Mercat Municipal del Centre. L’alcaldessa va agraïr la bona acollida que ha tingut el nou equipament entre la ciutadania que va omplir ahir la instal·lació. Segons Sánchez, “ja tenim aquí el nou MercaGavà, un mercat que esperàvem des de feia molt de temps perquè l’antic edifici no donava resposta a les necessitats de la ciutadania. I amb l’aposta decidida de l’Ajuntament i de la mà dels paradistes i de Mercadona ja comptem amb un mercat que serà un motor de l’economia local i un factor determinant en la cohesió social per la qual tant apostem a la nostra ciutat”.

Al nou MercaGavà conviuen les parades del mercat municipal, que ocupen una superfície de 1.000 metres quadrats, amb un supermercat Mercadona, de 1.500 metres quadrats destinats a la venda. La nova oferta comercial també inclou bar i locals exteriors junt amb un aparcament per a uns 157 vehicles.

El nou edifici resol la funcionalitat de l’espai interior comú per compatibilitzar la diferència d’horaris comercials entre el mercat i el supermercat. Mercadona obrirà en l’horari habitual de la firma, de 9.15 a 21.15h. Quant a l’horari del mercat municipal, aquest ha estat aprovat per la Junta de Govern Local: les parades obriran de dilluns a dissabte de 8.15 a 21.15 hores, si bé tindran la possibilitat de tancar al migdia de dilluns a dijous (de 14.30 a 16.30 hores) i de forma optativa a partir de les 15 hores els dissabtes.

El president de MercaGavà, Pedro Pinto, va voler agrair la implicació de tothom en un procés que va qualificar de “molt laboriós”. “Finalment hem aconseguit un mercat molt bonic i còmode per a tots i totes”, va afegir.

L’edifici

El nou MercaGavà consta de 4 plantes i té una superfície total de 12.257,81 metres quadrats (2.500 destinats a venda).

L’edifici té una planta subterrània destinada a la logística tant de Mercadona com dels paradistes del mercat municipal. A la planta baixa es troba el magatzem i l’espai de venda del supermercat Mercadona amb una superfície de 1.500 metres quadrats. També hi ha les 13 parades del mercat municipal i 8 locals exteriors que ocupen una superfície de 1.000 metres quadrats. L’edifici té tres accessos: a la plaça Catalunya, a l’avinguda de Joan XIII i a la rambla de Pompeu Fabra.

MercaGavà compta amb un aparcament de dues plantes, ubicades a la part alta de l’edifici, amb capacitat per 157 vehicles que obrirà de dilluns a dissabte de 8.15 a 22 hores. Aquestes places queden distribuïdes en 106 a la planta primera i 51 a la planta segona. Els preus, aprovats per la Junta de Govern Local, es fixen en 0,033 euros/minut. Els clients tindran una hora d’aparcament gratuït si fan una compra mínima a qualsevol parada del mercat o a Mercadona de 5 euros i de dues hores si la compra s’apuja a 10 euros o més.

Mercadona s’implanta a Gavà

El de MercaGavà és el primer supermercat que Mercadona obre a Gavà. La nova botiga compta amb 43 treballadors/es, 40 dels quals són veïns de Gavà. Del total de la plantilla, 23 són noves contractacions, un procés que s’ha fet en col·laboració amb l’Ajuntament de Gavà, a través del Centre de Suport a l’Empresa.

Amb l’obertura a MercaGavà, Mercadona ja és present a 22 mercats municipals de Catalunya, consolidant així la seva aposta per potenciar el comerç urbà. La responsable de Relacions Externes de Mercadona a Tarragona, Lleida i Barcelona Sud, Paula Llop, va destacar que per “a la firma és un orgull formar part d’aquest mercat municipal amb els nostres companys paradistes i estic segura que serà un mercat d’èxit”.

El nou supermercat compta amb les seccions habituals de Mercadona, incloses les renovades seccions de productes frescos i de proximitat. La botiga també incorpora zones de descans i vestuaris per als treballadors, a més d’una sala de formació destinada a la plantilla.

En la construcció de Mercadona han participat una trentena de proveïdors que han donat feina a més de 125 persones durant la fase d’obra. Destaca el caràcter ecoeficient del supermercat que incorpora mesures de reducció del consum energètic d’un 20% (instal·lacions de recuperadors de calor, il·luminació eficient, temporitzadors, portes automàtiques, entre altres).

El procés

El procés de construcció del nou MercaGavà es va iniciar a l’abril de 2013 quan l’Ajuntament va acordar la concessió a les empreses Elecnor i Mercadona per un període de 40 anys de l’ús privatiu d’una part del nou equipament comercial de la plaça Catalunya.

Les empreses adjudicatàries s’han encarregat de redactar el projecte de construcció de l’edifici i de l’aparcament i de l’execució de les obres. També tenen el dret d’explotació del supermercat, que ocupa el 60% de la superfície total destinada a la venda.

En la construcció de MercaGavà, Mercadona ha fet una inversió de 7 milions d’euros: 5,2 milions corresponents a l’adjudicació i 1,8 milions en l’habilitació de la botiga. A aquesta inversió de Mercadona cal sumar els 300.000 euros que ha suposat la instal·lació del mercat provisional a la plaça de Batista i Roca, atès que és Elecnor qui s’ha fet càrrec de les despeses, tant de les obres com del desmuntatge final del mercat provisional.

Una setmana plena d’activitats

La inauguració del nou MercaGavà ha vingut carregada d’activitats per a tothom que s’allargaran fins al dissabte 28 de novembre.

Així, durant el dia d’ahir, tots els clients van ser convidats a una copa de cava. Avui dimecres, a partir de les sis de la tarda, s’ha organitzat un showcooking d’una tapa
creativa que podran degustar els assistents que presentin un tiquet de compra.

La setmana inaugural també inclourà una ruleta. Dijous, en horari de matí i de tarda, els clients podran participar al sorteig de regals i de premis del Mercat. Serà el pròleg al
gran sorteig de divendres: 1.500 euros en vals de compra entre els clients que hagin dipositat la butlleta de participació en l’urna del mercat.

Finalment, dissabte 28 de 10 a 14 hores hi haurà activitats per als més petits.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here