Els guardons Hospitals TOP 20 avaluen hospitals basant-se amb indicadors objectius obtinguts a partir de dades registrades de forma rutinària
Aquest dimarts es va celebrar a Madrid el lliurament dels premis del Programa TOP 20, que des de fa setze anys concedeix l’empresa IASIST. Uns guardons on es valoren un conjunt d’indicadors assistencials i de processos de gestió de més de 150 hospitals d’arreu de l’Estat espanyol. L’excel·lència, la bona qualitat assistencial i de funcionament de molts centres hospitalaris de Catalunya va quedar, de nou, de manifest.

D’un total de 63 premis lliurats, 18 hospitals catalans han obtingut fins a 24 guardons, la qual cosa suposa un reconeixement a la seva tasca. Els guardons es van dividir en dues categories. En la Gestió Hospitalària Global cal destacar els concedits a l’Agrupació Sanitària Sant Joan de Déu-Hospital Clínic de Barcelona i l’Hospital de Viladecans. 

D’altra banda, al Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat li van concedir el premi a la categoria Àrea de la Dona. 

Els guardons Hospitals TOP 20 avaluen hospitals basant-se amb indicadors objectius obtinguts a partir de dades registrades de forma rutinària, i ofereixen al sector sanitari una comparativa útil per a la millora de resultats, segons criteris de qualitat, funcionament i eficiència.

En aquest sentit, segons l’avaluació del Programa, els Hospitals TOP 20 mostren el millor balanç de resultats en el 46% de les àrees clíniques i en el 39% dels processos, millorant l’eficiència en un 47% i la productivitat en un 27%. A més, destaquen per una reducció de les readmissions que se situa entre el 6% i el 70% en 23 processos i de la mortalitat en més d’un 30% en 11 patologies.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers.cat)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here