El Ple municipal va aprovar per unanimitat retirar el Premi Especial Ciutat de Castelldefels a Pujol i la placa commemorativa a Matas que figura al Parc de les Dunes
El Ple municipal de Castelldefels va decidir per unanimitat el passat 26 de novembre retirar els honors que la ciutat havia atorgat en el passat a Jordi Pujol i Jaume Matas.

Motivat pel “perill que suposa la corrupció per a la vida democràtica” i la voluntat de “no ser còmplices, ni per acció ni per omissió, del que aquesta xacra suposa”, el consistori va decidir retirar, d’una banda, el Premi Especial Ciutat de Castelldefels que l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol ostentava des de l’any 2005 com a impulsor i fundador del Parc Mediterrani de la Tecnologia de Castelldefels i del Campus Universitari de la UPC.

De l’altra, l’Ajuntament procedirà retirar la placa commemorativa on figura el nom de Jaume Matas que es va posar el passat 28 d’octubre de 2002 al Parc de les Dunes amb motiu de la inauguració del primer tram del passeig Marítim quan Matas era ministre de Medi Ambient. 

Les obres les havia executat la Direcció General de Costes, pertanyent a aquest Ministeri i motiu pel qual figura el nom de l’exministre a la placa commemorativa. No obstant això, Matas no va assistir a la inauguració del passeig de Castelldefels on figurava el seu nom, un acte on va ser substituït pel llavors ministre de Ciència i Tecnologia, Josep Piqué.

La retirada d’ambdues distincions es produeix en virtut d’una esmena aprovada per unanimitat i presentada per l’equip de govern (Movem, PSC, ERC i CSPOT) a una moció presentada prèviament pel grup municipal de Ciutadans on proposava la retirada del guardó a Pujol. 

L’esmena ampliava la proposta de C’s a retirar la placa commemorativa a Matas i a revisar també tots els honors que l’Ajuntament de Castelldefels ha concedit al llarg de la seva història. “Als llibres d’honor de la ciutat i a les plaques de la via pública només hi poden figurar aquelles persones siguin dignes”, argumenta el text de l’esmena.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here