L’eurodiputat d’ICV, Ernest Urtasun, afirma que ja es va descobrint «que pensa Ciutadans de drets laborals o de les dones, i del TTIP». Creu que això és el que explica que En Comú estigui en auge al Baix Llobregat de cara el 20D, després d’una pujada dels taronges el 27S i conclou que «com més coneguts siguin, menys els votaran». La número 2, Marta Sibina, creu que la clau d’aquestes eleccions ha canviat molt i que el caràcter plebiscitari va donar ales a la formació taronja

Sibina alerta que el partit d’Albert Rivera són «llops vestit de xai», i que amb un discurs «hioptèticament renovador», poden fer forat a zones com el Baix Llobregat. Urtasun afegeix que el 20D serà un plebiscit entre el «triumvirat del règim», PP, PSC i CiU i partits com C’s, i les «candidatures de la gent lluitadora».

La confluència d’esquerres es mostra optimista, per aquests motius, en guanyar a Catalunya i, a més, creu que els catalans premiaran l’aposta «valenta» de Podemos pel referèndum. Urtasun recorda que són «l’única opció que defensa el dret a decidir», i critica que alguns partits diguin que a Madrid «no cal fer-hi res», en referència a ERC i CDC.

Urtasin diu que «darrere el victimisme de CDC, s’amaga que han votat amb el PSOE i el PP les pitjors polítiques de l’Estat».

El TTIP, «estocada definitiva als drets socials»

L’eurodiputat d’ICV alerta del «perill» del TTIP, i lamenta que estigui passant per alt durant la campanya qui el combat i qui el defensa. Critica que suposarà una «amenaça» molt forta als drets socials, i que «posarà al servei de les multinacionals els serveis més bàsics».

Recorda que la passada legislatura, tant Ciutadans, com CiU i els partits del bipartidisme van votar en contra de fer un referèndum abans d’aprovar-lo.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here