Un total de 64 nominats entre produccions i programacions, van competir a la 13 edició dels Premis ARC, ahir a la Sala Barts de Barcelona. Hi havia 3 finalistes del Baix Llobregat, que finalment va recollir 2 premis, el d’artista revelació per a Ramon Mirabet i el de millor gira adaptada al públic infantil per al Reggae per Xics de The Penguins. Les 3 nominacions baixllobregatines -que també incloien la de Joan Dausà al premi a la millor gira per auditoris i teatres- van ser d’artistes de Sant Feliu de Llobregat, que es posiciona al mapa musical de Catalunya com un viver d’artistes de primer nivell

L’Associació de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) va lliurar ahir dilluns 14 de desembre, a la Sala Barts de Barcelona, els guardons dels Premis ARC 2015. En la seva tretzena edició, ARC va seleccionar un total de seixanta-quatre nominats en disset categories que tenen en compte les millors gires, les millors programacions o els millors mitjans de comunicació que recolzen la música del nostre país. 

El sector de la indústria musical va proposar els nominats i un comitè d’experts format per membres d’ARC, l’Institut Ramon Llull i les associacions ASACC (Associació de les Sales de Concerts de Catalunya) i Musicat (Associació de Músics de Girona) en van fer la tria final. Els vots dels associats d’ARC van decidir en última instància els 17 guardons que es van lliurar ahir a la Gala de la Sala Barts. 

 La gala va ser presentada per Peyu i va comptar  amb una sèrie d’actuacions de molt nivell, amb Mishima, Gertrudis o Blaumut; i l’actuació del mateix Ramón Mirabet amb la seva banda, entre d’altres.

Igual que en les darreres edicions, els associats d’ARC van comptar amb la col·laboració dels artistes, de l’Institut Ramon Llull i de les associacions ASACC (Associació de Sales de Concerts de Catalunya) i Musicat (Associació de Músics de Girona), perque el llistat definitiu dels nominats i els guanyadors dels Premis ARC fos una mostra representativa, contrastada i de qualitat de les millors iniciatives relacionades amb la indústria de la música del directe de Catalunya.

CATEGORIES I NOMINATS DEL BAIX LLOBREGAT

  • MILLOR GIRA PER TEATRES I AUDITORIS DE CATALUNYA 

BLAUMUT 

GOSSOS 

JOAN DAUSÀ – El santfeliuenc va publicar el seu primer àlbum al 2012, un projecte iniciat el 2010. L’any 2010 va guanyar el Premi Joventut del Sona 9 per votació popular. L’any 2014 s’emportà el Gaudí a la millor música original per la banda sonora de la pel·lícula Barcelona, nit d’estiu, la qual està inspirada en la seva cançó «Jo mai mai» i també hi participa com a actor. Posteriorment el mateix Dani de la Orden que va dirigir aquell film ha rodat Barcelona,nit d’hivern, una seqüela que torna a tenir música de Dausà.

SISA, PORTET I OLIVER – Guanyadors

  • MILLOR GIRA D’ARTISTA O GRUP MUSICAL ADAPTADA A PÚBLIC FAMILIAR O INFANTIL

HEAVY PER XICS 

LAX’N’XICS 

REGGAE PER XICS – Guanyadora. La gira del grup baixllobregatí The Penguins, va resultar guanyadora en la seva categoria. The Penguins acosten la música jamaicana d’arrel a la canalla, amb el seu «Reggae per Xics». Fusionen cançons de llegendes del reggae, com ara Toots & The Maytals, The Ethiopians, Prince Buster o The Heptones, amb lletres de cançons infantils populars, com ara El gripau blau, Marrameu torra castanyes o Una mosca volava per la llum. Ja són 2 discs per xics al mercat, i sembla que la fórmula funciona! La banda de Sant Feliu que ja fa més de 5 anys que va treure el seu primer disc, també disposa d’àlbums amb un reggae adult que també mereix menció, com el seu darrer treball d’estudi, Shuffle, Cut & Deal.

THE PINKER TONES 

  • ARTISTA REVELACIÓ 

GEMMA HUMET 

MÀIA 

OBESES 

RAMON MIRABET – Guanyador. El veí de Sant Feliu de Llobregat, es va coronar ahir com l’artista revelació dels premis ARC, en els que també va actuar junt amb la seva banda. Nascut el 1984, va publicar el seu primer àlbum Happy Days al 2013. L’artista, que va quedar tercer al concurs televisiu ‘Nouvelle Star’ celebrat a França al 2010, va esdevenir molt popular al país veí. Mirabet però, va rebutjar les ofertes per continuar un projecte musical amb el qual no se sentia identificat per tornar a tocar al carrer, l’escenari dels seus inicis musicals. De fet, l’artista ha recorregut diversos països d’Europa amb la seva guitarra donant a conèixer les seves cançons. Ara, ja podeu escoltar el nou EP “Home Is Where The Heart Is” i anuncia un nou àlbum properament.

SENSE SAL 

ZOO 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here