El conseller d’Empresa i Ocupació en funcions, Felip Puig, ha situat la inversió d’Amazon al Prat de Llobregat en prop de 100 MEUR, entre la compra dels terrenys (valorats en 30 MEUR), la construcció de les naus i la instal·lació de la tecnologia que hi haurà a dins

ACN Barcelona.- En una entrevista a Catalunya Ràdio, el conseller ha apuntat que el centre logístic que la multinacional nord-americana té previst construir al polígon Mas Blau serà un dels més grans de l’empresa al sud d’Europa i suposarà la creació de més de 1.500 llocs de treball directes. Quan falta d’un mes perquè la companyia firmi el contracte d’arres per comprar la parcel·la, Puig ha dit que la inversió és “segura” però cal mantenir certa “prudència”.

Abans que l’empresa signi el contracte, caldrà que l’Ajuntament del Prat acabi un tràmit urbanístic. “Esperem que el mes que ve això [la compravenda] es pugui formalitzar i puguin començar les obres el més aviat possible”, ha dit Puig, qui ha assegurat que el gran centre logístic d’Amazon pot estar acabat després de l’estiu del 2017. 

El conseller ha recordat que les negociacions perquè la multinacional s’instal·lés a Catalunya van començar fa dos anys i ha assegurat que durant aquest temps des de la Generalitat s’ha treballat amb “prudència i perseverança”. Puig ha explicat que l’empresa volia una “posició important” i finalment s’ha aconseguit que estigui “molt ben comunicada”. 

I és que la finca de 15 hectàrees que l’Incasòl va adjudicar a Amazon aquest dilluns és a tocar de l’aerport i del port de Barcelona, a més de tenir a prop una parada de metro de la nova línia L-9 que està previst que comenci a funcionar en els propers mesos. 

El govern espanyol ha intentat que la inversió “no fructifiqués”

D’altra banda, Felip Puig ha denunciat que el govern espanyol va intentar “posar traves” perquè la inversió al Prat “no fructifiqués”. “Segurament també ens van intentar convèncer perquè aqueta operació la fessin a San Fernando de Henares”, on Amazon ja té un centre logístic, ha dit el conseller. 

Fa poc Amazon va anunciar una ampliació del centre de San Fernando de Henares, a prop de Madrid. Però mentre les instal·lacions de Madrid tenen una extensió de 70.000 metres quadrats, les del Prat seran de 210.000 construïbles, tal com ha recordat el conseller. 

El conseller ha subratllat que el procés sobiranista no ha posat en dubte en cap moment la inversió, ja que Amazon ha donat “per descomptat” que podrà desenvolupar el seu pla de negocis a Catalunya amb “seguretat jurídica” i que estarà dins d’un “estat de dret normal, incorporat a Europa i en una economia de lliure mercat”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here