Any rere any, el Pavelló Gastronòmic supera límits i aquest 2015 ho ha tornat a aconseguir. Si l’any 2014 van ser 8000 tapes durant els tres dies de Fira Avícola Raça Prat, en aquesta edició s’han superat les 9000tapes de pollastre Pota Blava i carxofa Prat, en un espai renovat, ple d’activitat durant l’11, 12 i 13 de desembre i organitzat per l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT) i l´Ajuntament del Prat de Llobregat

Les 26 propostes amb producte de temporada i proximitat són les responsables de l’èxit del Fira Tapa Pota Blava i Carxofa Prat. 9200 tapes encara estan fent la digestió als estómacs del públic participant en la festa celebrada al Pavelló Gastronòmic de la 42a Fira Avícola Raça Prat. L’objectiu, aconseguit: el Pota Blava i la carxofa Prat han arribat a la boca de tothom. 

Diferents representants de la vida política catalana, periodistes, escriptors… han pogut degustar les tapes que oferien els 15 restauradors participants i comprovar les potencialitats dels dos productes emblemàtics del Prat. 

Un Showcooking Pota Blava per recordar amb l’escola Hofmann 
Un dels moments més intensos del Pavelló Gastronòmic fou dissabte d’11 a 13.30 h, amb el Showcooking per escollir la millor tapa gastronòmica del Quintotapa Pota Blava2015. 

Un jurat presidit per Mey Hofmann, acompanyat per Lluís Rovira i Laia Freixenet -tots tres de l’Escola d’Hostaleria Hofmann- va escollir les carxofes farcides de Pota Blava amb bolets i salsa americana, de Virgilio Cantero, com la recepta guanyadora de la tercera edició del Showcooking Pota Blava. 

Més de 200 persones van seguir l’acte ben atentes als 10 xefs finalistes, que van demostrar que el Pota Blava i la carxofa Prat són productes amb un munt de possibilitats gustoses.

L’Hospitalet, convidat de luxe
L’Hospitalet de Llobregat va ser la ciutat convidada durant els tres dies d’activitat del Pavelló Gastronòmic de la Fira Avícola. This&That i Establiments Planes van ser els representants de la ciutat veïna, dos exemples de per què l’Hospitalet s’està convertint en una referència gastronòmica a Catalunya. 

La seva alcaldessa, Núria Marín, i Josep M. Mompel, tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Ocupació, van ser testimonis de les grans possibilitats que ofereixen el Prat i l’Hospitalet pel que fa a productes i gastronomia.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here