L’alcalde de Sant Vicent dels Horts i president d’ERC, Oriol Junqueras, juntament amb una sèrie de càrrecs del partit del Baix Llobregat van exposar ahir els seus motius per anar a votar a les generals. Des de Sant Vicenç dels Horts, van intentar evitar l’abstencionisme d’alguns sectors independentistes, que no tenen intenció de participar al 20D

Junqueras va argumentar que no votar el 20D seria regalar la victòria a Ciutadans, o el relat sobre Catalunya a forces com Unió. El president d’Esquerra també va argumentar que «la independència facilitarà un canvi a Espanya», i va recomanar votar ERC «aquells que vulguin ajudar als de Podemos».

L’alcalde de Sant Vicenç va explicar, però, que «per un referèndum cal canviar la Constitució», i va esgrimir que és «impossible» que Podemos tregui 2/3 dels vots.

Les negociacions entre independentistes

ERC va demanar el vot enfront l’abstencionisme i les opcions que no són explícitament independentistes, però també va defensar la seva postura en el camp sobiranista. En aquest sentit, Junqueras va explicar que «alguns actors no voldran anar a eleccions al març», si a ERC li va bé el 20D.

Va afegir, però, que «cal estabilitat parlamentària», al marge del debat d’investidura, ja que «sinó simplement s’ajornaran al setembre les eleccions», en comptes del mes de març.

El futur del procés

El líder d’ERC va explicar que serà «molt positiu» pel procés si es confirma que el Banc Central Europeu comprarà deute d’administracions infraestatals. Va argumentar que «podria ser una via d’oxigen i facilitar moltes coses».

Junqueras preveu, però, una pujada de la inflació. Va explicar que això farà que pugin els tipus d’interès i l’Estat hagi de pagar-los «els farà pagar als catalans», i va calcular que a cada persona li costarà pagar 31.000€. Va concloure que, quan això passi, «millor que siguem més forts» i que els que ara no estan convençuts de la independència, llavors «seran partidaris de fugir».

L’alcalde de Sant Vicenç també contempla opcions com l’auditoria del deute, però va explicar que, per fer-la, cal tenir «capacitat de decisió».

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here