Fonts de l’Ajuntament viladecanenc van informar de la resolució de la Junta favorable a la celebració de la presentació del llibre de l’ex ministre, al considerar que era una presentació ordinària més, de les moltes presentacions que es realitzen durant l’any a la Biblioteca de la localitat i organitzada per aquesta. Per la seva banda, ERC en va lamentar l’autorització, al entendre que “era un acte marcadament polític en plena campanya electoral”, segons va declarar el president de la secció local d’ERC a Viladecans, Xavi Martín

A la Biblioteca de Viladecans es presenten molts llibres, ja siguin novel·les o assajos que recullen diferents opinions. “Las cuentas y los cuentos de la independencia”, de Josep Borrell, és un llibre més.

Segons l’Ajuntament de Viladecans, els responsables municipals portàven ja dos mesos negociant amb l’autor per a poder realitzar-ne la presentació. Finalment, per causes de l’agenda del propi Josep Borrell, la l’única data possible va ser la d’aquest 16 de desembre.

Aquesta va ser l’explicació del Consistori davant la denúncia que ERC va presentar a la Junta Electoral, i que la Junta va donar com a bona, permetent que ahir es celebrés la presentació de l’ex ministre, que es va desenvolupar sense cap incident.

Malgrat la resolució oficial de l’organisme competent, el president de la secció local d’ERC a Viladecans, Xavi Martín, va lamentar que “tot i utilitzar recursos públics per fer l’activitat, com és la Biblioteca Municipal i els mitjans de comunicació de l’Ajuntament, pagats per tots, per fer un acte marcadament polític en plena campanya electoral, i partidista a favor del PSC que el difon a les xarxes socials, la Junta considera que la presentació es pot fer sense problemes”.

“És obvi”, va afegir, “que ho hem d’acceptar, però no ho compartim”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here