En un acte a Viladecans, Josep Vendrell va explicar quins són, segons ell, els tres problemes més greus que té l’Estat espanyol, i els va comparar amb una «triple malaltia»: La pobresa i la desigualtat, la corrupció, i la negativa de celebrar un refrèndum a Catalunya, van ser els elements destacats del discurs del candidat ecosocialista

El també secretari general d’ICV, va destacar d’una banda la pobresa i la desigualtat, i de l’altra la corrupció, tant la delictiva com «coses legals però poc ètiques», com els principals problemes de l’Estat Espanyol i del govern del PP, en el seu discurs d’ahir a Viladecans, davant d’un centenar de persones i acompanyat de la candidata pratenca al Congrés, Lorena Vicioso, el candidat al Senat, Jorge Romero Gil i el regidor d’ICV Viladecans, Jose Luís Atienza.

Vendrell va explicar que el 10% de la població més rica acumula tanta riquesa com el 90% restant, i va posar l’accent en que «un de cada quatre infants viuen en risc de pobresa». El candidat va sentenciar que, encara que el PIB es recuperi, «l’emergència social es manté».

En aquest sentit, va afirmar que els objectius de la Reforma Laboral eren «purament polítics», creu que la mesura de la passada legislatura només pretenia «fer més dèbils els treballadors i els sindicats» i va lamentar que «empreses amb beneficis puguin baixar salaris».

Corrupció legal i il·legal

Vendrell va criticar «profundament» els escàndols de corrupció, però va apuntar a la influència dels poders econòmics com una situació «igual de lamentable». En aquesta línia, va exclamar que el rescat a les entitats bancàries, també és un frau, malgrat no ser un delicte.

I va posar altres exemples, com les indemnitzacions al projecte Castor o les pujades als rebuts de la llum «mentre augmenten els beneficis», concloent que «quan el sistema financer truca al ministre, té el poder per fer aparèixer el que vol al BOE».

Bloqueig al referèndum

El tercer problema, segons el número 3 de la candidatura d’En Comú Podem, és el centralisme de l’Estat i el «mur que han construït el PP, PSOE i Ciutadans» per a que Catalunya no pugui exercir el seu dret a decidir, i ho va compararamb la construcció d’un mur per aïllar Catalunya de la resta de l’estat.

Vendrell va lamentar també, que la «majoria minoritària» del Parlament català «digui que ha passat de pantalla i que ja no cal fer un referèndum». El candidat ecosocialista el va defensar ferventment i va posar en valor que partits com Podemos o Izquierda Unida, socis i amics dels partits que conformen la coalició En Comú Podem, estiguin defensant el referèndum, més enllà de les fronteres de Catalunya.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here