Avui divendres 18 de desembre, a les 19 h, es presentarà a la Sala dels Àustries del Palau Falguera l’App “Un món de poesia”, projecte cultural vinculat a l’obra de l’escriptora santfeliuenca Joana Raspall. Es tracta d’una aplicació per a mòbils i tauletes adreçada als infants d’entre 6 i 11 anys perquè a través del joc s’endinsin en el món literari de la poetessa

El projecte, impulsat per Ernest Cauhé, nét de Joana Raspall i periodista, veu la llum després de l’èxit de la campanya de micromecenatge a Verkami que es va posar en marxa a l’octubre per completar el finançament del projecte. L’objectiu inicial era arribar als 3.000 € i finalment s’ha aconseguit un total de 6.050 €. Davant la bona resposta dels mecenes, la campanya va anar sumant nous reptes. Així, aconseguir els 5.000 € ha permès disposar del finançament necessari per traduir l’app a l’anglès. El següent objectiu era arribar als 6.500 €, fita que gairebé s’ha aconseguit, i que pretenia finançar la creació del primer capítol d’una sèrie d’animació basada en el personatge de l’autora.

A l’acte hi seran Ernest Cauhé i Marta Falip, il·lustradora de l’app. Segons Ernest Cauhé, la idea de traslladar l’univers poètic de Joana Raspall a l’entorn tecnològic va començar a agafar forma fa un parell d’anys: “Vaig arribar a comentar-li a la meva àvia la possibilitat de convertir els seus poemes en un entorn tàctil, interactiu i divertit, adaptant el concepte de poesia juganera de la seva obra”. Fa uns nou mesos que es va començar a treballar en l’aplicació per tal d’aconseguir un producte innovador, amb un entorn gràfic de videojoc i dibuixos atractius per als infants. El resultat en aquesta primera fase de l’app és una eina divertida que permet viure tres aventures diferents vinculades a temàtiques tractades per Joana Raspall en el conjunt de la seva obra poètica infantil. Així, les aventures s’inspiren en els animals, les lletres i la natura. Els infants podran jugar amb els poemes de la Joana Raspall a través de 6 tipologies de jocs i 27 activitats interactives diferents.

El projecte compta amb el suport de diverses institucions com ara la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Sant Feliu, la Fundació Catalunya Cultura i la Fundació Lluís Carulla. A més, també han apostat per l’aplicació vuit editorials que han publicat obres de Joana Raspall, així com la llibreria Abacus.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here