A la porta d’un col·legi de Castelldefels, a pocs minuts de les 20h hi queda molt poca gent. Els apoderats ja estan a fora, comentant la jugada. Les poques persones que entren a votar ho fan amb molta pressa, amb maletes o aparcant el cotxe a la porta en doble fila. Tots els militants i simpatitzants dels partits veuen que «el peix està venut»
Castelldefels va ser una de les «ciutats del canvi», una d’aquelles ciutats on les confluències d’esquerres hi governen. Durant la campanya En Comú Podem havia cridat a seguir amb aquesta onada de cara el 20D, però el 27S va ser un gerro d’aigua freda. 

Manifesten que sense el «frame independentista», sinó recuperant el marc de les municipals «es podria repetir l’experiència».

Màxima expectació, a l’altre banda. Els populars miren amb intensitat el mòvil, per veure si es filtra algun sondeig, els preocupa la suma PP i Ciutadans, «espero que arribin a la meitat», diuen. 

Els del PSC es confien, per la seva banda, en conservar el seu electorat, «l’ensurt ja ens l’hem emportat», afirmen en referència als comicis passats. Afegeixen optimistes, però, que «els descensos dels socialistes no són mai tan baixos com es preveu».

Tranquil·litat dels sobiranistes  

«Sortirem infrarepresentats», diuen alguns convergents i republicans conscients que la seva parròquia votarà poc. Tenen ganes de conèixer els resultats però confessen que, comparat amb fa tres mesos, estan molt tranquils

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here