El Gremi d’Editors de Catalunya ha distingit l’artista Jaume Plensa que té el seu taller a Sant Feliu de Llobregat, amb el Premi Atlàntida 2015, un guardó que la institució atorga anualment a una personalitat de reconegut prestigi que s’hagi distingit per la seva contribució al foment de la lectura i del món del llibre i, també, pel seu compromís en la defensa del valor de la cultura i de la propietat intel·lectual. L’acte de lliurament del premi va tenir lloc dimarts 15 de desembre en el marc de la 30a Nit de l’Edició, esdeveniment que es va celebrar en el Convent dels Àngels de Barcelona

Plensa, és autor de l’obra “El cor dels arbres” que es troba a la plaça de la Vila. L’escultor té una dilatada trajectòria com a artista i gran prestigi internacional. Darrerament ha rebut altres guardons importants com el Premi Velázquez, el Nacional d’Arts Plàstiques i el Nacional d’Art Gràfic.

Plensa, que va estudiar a la Llotja i a l’Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi, va aprendre les tècniques de l’escultura en un taller de reparacions mecàniques, i amb el temps, les seves grans obres de ferro, cristall, resina, llums i so li han donat fama mundial, sobretot les peces antropomòrfiques com ‘L’Ànima de l’Ebre’, que va crear per a la Expo de Zaragoza 2008, i la Crown Fountain de Chicago.

Les tres escultures que formen el conjunt “El cor dels arbres” de la plaça de la Vila van ser cedides per l’artista a l’Ajuntament l’any 2009. Estan realitzades en bronze i representen persones abraçant poèticament la natura. Cada figura envolta un arbre i té els noms de compositors musicals rellevants inscrits.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here