CCOO valora positivament l’acord aconseguit a SEAT Componentes gràcies a les negociacions realitzades i a la mobilització dels treballadors

En la reunió mantinguda a la Inspecció de Treball, l’empresa SEAT Componentes vaaceptar part de les propostes del comitè d’empresa i es va arribar a un principi d’acord que va ser ratificat per unanimitat en l’assemblea de treballadors i treballadores posterior.

Aquest acord dóna per finalitzada la vaga indefinida i suposa la retirada definitiva dels 19 trasllats que estaven previstos per al 21 de gener, i estableix una taula de negociació que ha d’acordar la data de retorn dels 26 treballadors/es de SEAT Componentes que van ser traslladats a Martorell aquest dilluns, 11 de gener, data que en cap cas ha de ser posterior a l’1 d’octubre.

L’acord també estableix la necessitat d’abordar la manera de garantir el descans dels treballadors, amb una reducció durant l’any 2016 de 50.000 hores de les acumulades per les jornades addicionals en el compte d’hores. 

Aquesta mesura s’acompanyarà d’accions formatives per augmentar la polivalència dels treballadors/es, per afavorir, d’aquesta manera, la no acumulació d’excessos de jornades.

CCOO d’Indústria de Catalunya i la Secció Sindical de CCOO de SEAT Componentes valoren positivament l’acord assolit, que segons el sindicat, “ha estat possible gràcies a la unitat d’acció de tots els treballadors i del comitè d’empresa, cosa que ha permès arribar a un acord satisfactori per a totes les parts i desconvocar la vaga indefinida”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here