Donem continuïtat a una subsecció que cada setmana us aproparà a una recomanació d’oci i turisme a la nostra comarca. En col·laboració amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, omplirem la vostra tardor d’ofertes per fer turisme a un salt de Barcelona

Els espais naturals del delta del Llobregat són una xarxa d’espais protegits que pertanyen als municipis del Prat de Llobregat, Viladecans, Gavà i Sant Boi de Llobregat.

Visitant-los, sorprèn la gran diversitat biològica que alberguen. Estan situats al costat de camps de conreu, envoltats d’algunes de les infraestructures més importants del país i molt a prop de les principals ciutats metropolitanes. Hi podem trobar diferents ambients naturals: la part final del riu Llobregat, llacunes i aiguamolls, pinedes litorals sobre dunes i platges verges amb vegetació de rereduna, gairebé úniques a Catalunya. 

Són uns espais molt importants per a la fauna, en especial per a les aus aquàtiques, pel fet de trobar-se enmig de la ruta migratòria dels ocells del nord d’Europa cap a l’Àfrica. Tenen una vegetació molt valuosa, amb una de les escasses poblacions de trencadalla de Catalunya, amb presència de Stachys marítima, i s’hi han trobat més de 22 espècies diferents d’orquídies.

Els espais naturals del delta del Llobregat són una de les zones més importants de Catalunya quant a l’educació ambiental i la recerca. No hi ha cap gran metròpolis a la Mediterrània que gaudeixi d’uns aiguamolls d’importància internacional a les seves portes. 

És un indret per visitar-lo, per descobrir-hi el medi natural i gaudir-hi del paisatge, un indret on les condicions d’observació de flora i fauna són excepcionals. I el millor de tot: és a tocar de casa!

Amb l’excursió que us proposem al Remolar-Filipines, podreu fotografiar molts dels ocells que surten al vespre, durant la posta de sol, des dels aguaits d’aquest espai natural.

Informació útil: 

Punt de trobada: a la barrera de la Vidala amb el vehicle.

Lloc: Espai Natural del Remolar – Filipines – GPS aprox: N 41º 17’ 16,91″; E 2º 3’ 6.01″ – Viladecans

Divendres 29 de gener

Horari: aproximadament de 17 a 20 hores (es concretarà dos dies abans de l’activitat, depenent de l’hora de llum)

Durada de l’activitat: 3 hores

5 € per persona / Cal inscripció prèvia. Tel. 93 479 32 01 / administracio@consorcidelta.org

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here