L’alcalde de Viladecans i l’alcaldessa de Gavà denuncien els incompliments de la conselleria de Salut, que estan afectant la qualitat assistencial de l’Hospital de Viladecans. Raquel Sánchez i Carles Ruiz demanen una reunió urgent amb el nou conseller de Salut Toni Comin per recordar que el centre sanitari necessita el pla de noves dotacions pressupostàries que va prometre Boi Ruiz

Els alcaldes de Gavà, Raquel Sánchez, i Viladecans, Carles Ruiz, demanaran mantenir una reunió, de manera urgent, amb el conseller de Salut, Toni Comin. “Volem que el nou conseller assumeixi com a propis els compromisos de Boi Ruiz, però que, a diferència d’aquest, els compleixi”, ha afirmat l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz.

L’alcaldesa de Gavà, Raquel Sánchez, vol que el nou conseller “sàpiga, el primer dia de feina, que un dels hospitals de l’ICS que més qualitat professional ofereix ho està passant malament a causa de les retallades pressupostàries”.

Els alcaldes volen que la conselleria, de manera urgent, concreti per escrit les dotacions pressupostàries que han de servir per millorar la qualitat assistencial que ofereix l’Hospital de Viladecans.

Raquel Sánchez i Carles Ruiz recorden que, al marge de les obres d’ampliació, s’havia acordat amb la conselleria que aquesta presentaria un pla d’increment de recursos per a l’Hospital de Viladecans, per tal de recuperar la capacitat de serveis que s’ha perdut a causa de les retallades. “Estem patint les conseqüències de la manca de recursos, com s’ha fet palès en les festes de nadal amb el col·lapse de les urgències”, ha afirmat l’alcalde Carles Ruiz.“Són ja molts mesos de silenci i d’incumpliment d’un compromís”, ha recordat l’alcaldessa Raquel Sánchez.

Els alcaldes es van reunir amb el conseller Boi Ruiz el 22 d’abril de 2015, rebent el compromís verbal del màxim responsable de la sanitat catalana que dotaria l’hospital de més recursos en els anys vinents. Posteriorment, en una carta, amb registre d’entrada de la conselleria el dia 29 d’abril de 2015, els alcaldes van recordar al conseller Boi Ruiz l’acord pactat i li van demanar que, de manera urgent, concretés per escrit les dotacions pressupostà- ries extraordinàries compromeses.

Aquestes partides havien de servir per reforçar tant el personal com la qualitat dels serveis que assenyala el nou Pla Director de l’Hospital. En tots aquests mesos, la conselleria no ha fet arribar cap resposta als ajuntaments ni ha pres cap decisió, segurament a causa de la incertesa política.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here