El Ple municipal de Sant Boi de Llobregat, ha aprovat una moció que rebutja el degoteig de tancament de línies de P3 previst pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a Sant Boi i altres municipis del Baix Llobregat. El text defensa un model educatiu de qualitat i igualitari que posi la mirada més enllà de criteris “exclusivament demogràfics i economicistes”
La moció manifesta el rebuig i la preocupació pel “degoteig de tancament de línies de P3” que pateix la ciutat des de fa temps. Per al curs vinent, la Generalitat plantejava en un principi el tancament de 5 línies en escoles públiques del municipi i, després d’una intensa negociació amb l’Ajuntament, finalment s’ha compromès perquè siguin dues les línies afectades (concretament a les escoles Parellada i Rafael Casanova).

La tendència s’agreuja de cara al futur, perquè el govern català preveu reduir fins a 10 línies al llarg de l’actual mandat municipal a causa de la reducció registrada en les taxes de natalitat.

Sant Boi reclama al Departament d’Ensenyament que obri un espai de diàleg amb la comunitat educativa i el govern local per trobar una solució que vagi més enllà dels criteris demogràfics o economicistes i que proposi un escenari “molt més positiu, obert, progressista i social” .

La ciutat aposta per un model educatiu de qualitat, igualitari i atent a la diversitat, per la reducció de ràtios fins a 20 alumnes per aula en els nous grups de P3 i el manteniment de les plantilles actuals dels centres.

L’Ajuntament considera que la Generalitat de Catalunya tindria que aplicar els mateixos barems i ratis a l’escola pública i l’escola concertada, donat que formen part del mateix sistema educatiu.

La moció ha estat presentada pels grups municipals de l’Equip de govern (PSC i ICV-EUiA) i ha comptat amb el suport unànim del consistori, amb l’excepció del representant de CiU, que s’ha abstingut.

L’Ajuntament mantindrà aquesta mateixa setmana una reunió amb la comunitat educativa local , en el marc de la Comissió de Planificació del Consell Escolar Municipal, per coordinar punts de vista i accions en relació a aquesta qüestió.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here