13 biblioteques d’11 municipis del Baix Llobregat, adscrites a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, participen al projecte “De l’hort a la biblioteca” amb el qual es vol donar a conèixer els productes de proximitat i temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat

El projecte “De l’hort a la biblioteca”, una iniciativa de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi guanyadora del Premi Teresa Rovira i Comas a la Innovació a les Biblioteques Públiques Catalanes el 2014, s’ha fet extensiu també als municipis de Cervelló, Corbera de Llobregat, Molins de Rei, Pallejà, el Papiol, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat.

Així, durant aquest primer trimestre de 2016, s’han programat una trentena d’activitats (exposicions, clubs de lectura, tallers de tast i cuina, xerrades…) que volen apropar la ciutadania a una vida i una dieta més saludables, i alhora aprofitar els productes de proximitat. Aquest treball en xarxa permetrà també que les exposicions de la Masia de Can Comas puguin veure’s a les biblioteques dels municipis participants.

El vicepresident tercer de la Diputació, Martí Pujol, i l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, n’han fet avui la presentació als bibliotecaris de la zona, a la seu del parc, la Masia de Can Comas.

En la seva intervenció, el també responsable de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports, ha afirmat que «el projecte “De l’hort a la biblioteca” demostra que la cultura i l’agricultura poden anar de la mà per un bon fi». L’alcaldessa de Sant Boi, per la seva banda, ha posat l’accent en la importància que tenen les biblioteques a l’hora de difondre temes que van més enllà de la lectura.

Gràcies a la intervenció de Ramon Setmartí, la jornada de presentació de “De l’hort a la biblioteca” també ha servit per conèixer el treball de la Fundació Alícia i la iniciativa “Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016”, que vol incidir en el posicionament del país com a referent europeu en aquest àmbit, i que té repercussions a nivell turístic, econòmic i cultural.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here