Davant l’anunci del Departament d’Ensenyament i els serveis territorials del Baix Llobregat de tancar 21 línies de P3 el pròxim curs, els grups parlamentaris del PSC i Catalunya Sí que es Pot han presentat una proposta de resolució al Parlament per evitar-ho. Acusen al govern d’utilitzar la baixa natalitat “com a excusa per empobrir l’educació pública” en comptes de refuit les ràtios a les aules

Així, els dos grups acusen el Govern de “voler empobrir l’educació pública” tancant aules amb l’excusa de la baixada de la natalitat en comptes de veure aquesta circumstància com una oportunitat per baixar les ràtios a les aules. 

Recorden, a més, que el tancament dels 21 grups previstos inicialment suposaria la pèrdua de 42 llocs de treball que es podrien destinar, apunten, a “atendre l’atenció a la diversitat i garantir l’èxit escolar”.

A la proposta de resolució, els dos grups signants recorden que l’”escola pública és un instrument de cohesió social i d’igualtat d’oportunitats, que no pot ser retallat si volem garantir una societat pròspera amb persones empoderades i un futur millor”. 

El tancament que proposa la Generalitat, afegeixen, “és un atac directe a l’oferta de places públiques a la comarca, i condiciona la decisió de les famílies que tenien intenció d’optar a una plaça”.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here