El primer secretari del PSC, Miquel Iceta acompanyat de l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez i de l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz; van mantenir ahir una reunió amb representats de la Junta de Personal de l’Hospital de Viladecans per parlar del pla d’inversions previst per al centre i del dia a dia del centre sanitari”

“Hem vingut a comprometre’ns a seguir molt de prop tot el procés d’ampliació del l’Hospital però també per intentar que les dotacions econòmiques tornin a ser les que permeten assegurar el màxim nivell de qualitat possible i evitar els síndrome de cremar els professionals de la sanitat, molt angoixats per la càrrega que els hi cau a sobre i per la manca de recursos disponibles”, va explicar Iceta a la sortida de la visita al centre hospitalari i de la reunió mantinguda. 

El primer secretari del PSC va informar que “en la compareixença del conseller de Salut, demà dijous en la Comissió de Salut en el Parlament, aprofitarem per fer-li avinent aquests preocupacions, per fer-li prendre compromisos en aquesta matèria. També presentarem preguntes per conèixer algunes dades preocupants que ens han comentat sobretot els treballadors del centre”. 

Iceta va comentar també que la directora del centre “ens ha explicat el seu punt de vista de la situació d’aquest centre, del seu potencial però del neguit amb que es viu el dia a dia”.

Paral·lelament a aquests contactes i interpel·lacions del PSC en el Parlament, la reunió que van demanar l’alcaldessa de Gavà i l’alcalde de Viladecans fa un mes ja té data. Serà divendres 12, a les 14 hores, a la seu de la conselleria de Salut. 

“A la reunió com, ja li explicàvem al conseller volem saber si el calendari de l’ampliació de l’Hospital de Viladecans continua en els seus terminis, i el que és més important tant ens sumen a les reivindicacions de tots els professionals i dels usuaris, si es dotarà dels recursos necessaris per garantir el correcte funcionament del dia a dia”, va explicar Sánchez. 

L’alcaldessa considera que “fins el moment que arribi la desitjada ampliació de l’Hospital cap al 2019 és imprescindible que es garanteixin els recursos pressupostaris necessaris per tal de garantir una atenció sanitària que hores d’ara no es la que es mereixen els ciutadans i les ciutadanes de les poblacions de referència del centre”. 

L’alcaldessa creu que no es pot continuar reduint el pressupost destinat al centre com ve passant en els darrers anys. “Ara el que és absolutament necessari és garantir els recurs econòmics, materials i humans per tal de millorar el funcionament de l’Hospital, i evitar entre altres coses el col·lapse que hi ha al servei d’urgències”.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here