L’alcaldessa de Castelldefels, Candela López, l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, van recordar ahir al conseller, que el centre sanitari necessita amb urgència el pla de noves dotacions pressupostàries que va prometre el seu antecessor, Boi Ruiz

Les alcaldesses de Castelldefels, Candela López, i Gavà, Raquel Sánchez, així com l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, van ser rebuts ahir pel conseller Toni Comín a la seu de la Conselleria de Salut. 

López va voler destacar que “portem anys manifestant-nos amb els veïns i veïnes de les diferents ciutats, demanant millores a l’Hospital que, no oblidem, és el centre de referència d’una població potencial de prop de 200.000 persones. L’etapa de les retallades i la manca de recursos s’ha d’acabar”.

La reunió havia estat demanada el 14 de gener, dia en què el conseller va rebre el seu nomenament. Aquesta pressa dels alcaldes es justifica per la situació que pateix l’hospital públic de Viladecans, “afectat per les retallades del Govern de la Generalitat, amb llistes d’espera insuportables i un servei d’urgències saturat, apart d’altres problemes ja històrics, com l’existència d’habitacions amb quatre llits”, segons va explicar l’alcaldessa Raquel Sánchez.

Els alcaldes van explicar al conseller Comín que el seu antecessor en el càrrec, Boi Ruiz, va incomplir el seu compromís de dotar l’hospital de partides pressupostàries extraordinàries per garantir la qualitat assistencial mentre que no es realitzi l’ampliació del centre.

Els representants municipals volen que la conselleria, de manera urgent, concreti per escrit les dotacions pressupostàries que han de servir per millorar la qualitat assistencial que ofereix l’Hospital de Viladecans. 

Els alcaldes van recordar que, al marge de les obres d’ampliació, s’havia acordat amb la conselleria que aquesta presentaria un pla d’increment de recursos per a l’hospital, per tal de recuperar la capacitat de serveis que s’ha perdut a causa de les retallades.

“Volem que el nou conseller assumeixi com a propis els compromisos de Boi Ruiz, però que, a diferència d’aquest, els compleixi”, va afirmar l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here